2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kļūdas un ieteikumi veidojot interjeru mājai

Kļūdas un ieteikumi veidojot interjeru mājai

Mājas remonts un interjera plānošana bieži vien ir sarežģīts un ilgstošs process. It īpaši šis process var ieilgt, ja ir grūti izdarīt izvēli tik plašajā piedāvājuma klāstā kāds ir veikalos un internetā. Ir jāsaprot, kādas tapetes vai krāsojumu sienām vēlies, jāizdara izvēle par labu gaišajam vai tumšajam laminātam, jāizvēlas krāsu tonis aizkariem, un tā vēl daudz detaļu un sīkumu, kas ir jāpārdomā un jākombinē vienotā stilā. Lai process būtu kaut nedaudz vieglāks, esam sagatavojuši pāris interjera kļūdu piemērus, un ieteikumus veidojot interjeru savām mājām.

Krāsas telpā

- Viens krāsas tonis telpu var padarīt garlaicīgu un ļoti sterilu. Atrodi trīs krāsu gammas, kas viena ar otru kombinējas un papildina sevi! Pieturies pie šīm trim krāsām visā interjerā- sienas, mēbeles, apdare. Krāsu kombinēšana nozīmē atrast vienotus toņus un radīt no tiem saspēli, kas būs patīkamāk nākotnē atrodoties telpā, kas harmonizējas it visā.
- Tumšas krāsas padarīs telpu smagnēju un šaurāku. Gudrāk būs krāsot sienas gaišas, bet mēbeles atstāt tumšas, vai otrādi.
- Siltie toņi noderēs, ja vēlaties māju ar siltu un vieglu sajūtu. Pasteļtoņi un siltās krāsas mēbelēs vai apdarē arī telpu padarīs optiski platāku, nekā tā ir. Tāpat arī materiāli, kas ir no stikla, rada nelielu ilūziju ar gaismas atstarošanu, arī radot sajūtu, ka telpa ir daudz lielāka, nekā patiesībā.

Stils

- Nesaderīgs stils ir daudzu cilvēku problēma, jo bieži vien mēbeles tiek pirktas pa vienai, bet vēlāk tiek secināts, ka ne vienmēr tas viss arī kombinējas kopā, tāpēc pērkot mēbeles pievērs uzmanību tam, kādu stilu mājā vēlies ieturēt.
- Ja tomēr nevēlies vienotu stilu, bet iekārtot telpu eklektikas stilā, kad vienā telpā ir vairāki interjera stili, tad Tev jāņem vērā, ka arī šādā kombinācijā jābūt vienojošam elementam vai detaļai. Tas var būt pusdienu galds vai gaismekļi. Lai šādu stilu veidojot telpā nenošautu greizi, ieteikums ir izmantot jebkādus stilus, tomēr tiem ieturēt vienotu krāsu gammu, lai rezultāts neizskatītos bezgaumīgs.

Apgaismojums

- Dažkārt cilvēki rada brīnišķīgus interjerus, tomēr vizuāli tos ir grūti izjust un justies tajos mājīgi, tāpēc pārliecinies, vai esi izvēlējies pareizos gaismekļus, kā arī pieņemamā daudzumā. Iespējams, tikai daži papildus gaismu elementi var likt telpai atdzīvoties un radīt to mājīgu.
- Ne vienmēr jābūt pašai lielākajai lampai pasaulē Tavā istabā, Tu lieliski vari piestrādāt arī pie logu noformējuma un to izmantot kā interjera elementu, no kura nāk arī dienas gaisma.

Muļķīgās kļūdas

- Nepārdomāts rozešu vietu izvietojums remonta laikā vēlāk var likt lauzīt galvu, kā elektroprecēm tikt līdz kontaktligzdai, vai vienkārši ļoti sabojāt interjera kopskatu ar vairākiem pagarinātājiem.
- Nepazeminiet griestus par daudz- vizuāli tā var izskatīties plakana.
- Nepērciet virtuves galdu, kas ir nepiemērota izmēra virtuves platībai. Pusdienu galds ir svarīgs elements mājoklī, tomēr, ja jūti, ka platība neatļauj izvērsties, tad nepērc apaļu vai milzīgu galdu- tas interjera kopskatu var ne tikai sabojāt, bet arī padarīt nefunkcionālu un neērtu, ko noteikti nevēlaties.

Lasiet informāciju forumos, meklējiet dizaina idejas internetā un uzdrošinieties remontēt un veidot interjeru savai dzīvesvietas telpai! Pašu remontēta un ideju izpildījumā veikta mājokļa telpa būs sirdij tuva un iedvesmos ne tikai pašus, bet arī ciemiņus. Meklē labākās mēbeles un interjera elementus interneta veikalā 220.lv!