2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kuru vietu Latvijas izlase iegūs pasaules hokeja čempionātā?

Kuru vietu Latvijas izlase iegūs pasaules hokeja čempionātā?

2019.gada pasaules čempionāts hokejā šoreiz norisinās no 10. Līdz 26.maijam Slovākijas pilsētā Bratislavā. Aplūkosim – kādas izredzes ir uzvarēt Latvijas komandai šajā čempionātā.

Hokeja čempionāta norise

Pasaules čempionātā hokejā kopumā piedalās 16 komandas. Tās ir sadalītas divās apakšgrupās – A un B – katrā grupā ir 8 izlades. A apakšgrupas komandas par uzvaru cīnās Košicē, savukārt B grupas komandas sacenšas Bratislavā. Katras apakšgrupas četras komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Jāpiemin arī tas, ka no elites divīzijas šogad noteikti neizkritīs Šveices izlade, jo nākamagad šajā valstī norisināsies nākamais pasaules čempionāts hokejā.

Bukmeikeru prognozes

Šogad sporta totalizatoros par turnīra galveno favorīti uzskata Krievijas izlasi, kura šogad startē ar daudz spēcīgāku komandas sastāvu. Spēlē piedalīsies spilgtākās hokeja zvaigznes no Nacionālās hokeja līgas klubiem – Aleksandrs Ovečkins, Ņikita Kučerovs, Jevgēnijs Malkins, kā arī Andrejs Vasiļevskis. Par komandas vērtīgāko spēlētāju noteikti ir vērts atzīmēt Ovečkinu, kurš šajā sezonā NHL regulārajā čempionātā bija labākais vārtu ieguvējs, iegūstot 51 vārtu. Savukārt Kučerovs bijis rezultatīvākais spēlētājs, iegūstot 128 punktus. Savukārt otro vietu bukmeikeri prognozē Kanādas izlasei, lai gan šī izlade čempionātā piedalīsies ar spēlētājiem, kuriem lielākajai daļai šis būs pirmais pasaules čempionāts. Jāņem gan vērā, ka Kanādas izlasē spēlēs arī trīs hokeja zvaigznes, kuras savā karjerā izcīnijušas zelta medaļas – Sems Reinhārts, Marks Stouns, kā arī Šons Kuturjē.

Kādas ir Latvijas izredzes?

Latvijas izlase šajā čempionātā cīnās B apakšgrupā, kurā būs jāstājas pretī Krievijas, Zviedrijas, Šveices, Čehijas, Austrijas, Norvēģijas un Itālijas izlasēm. Bukmeikeri prognizē, ka B apakšgrupā Latvijas izlase iegūs piekto vietu, kas nozīmē, ka Latvijas izlase nekvalificēsies ceturtdaļfinālam. Latvijas izlases galvenais treneris ir kanādietis Bobs Hārtlijs, kurš jau trešo gadu pēc kārtas ved cīņā mūsu izlasi. Jāpiemin arī fakts, ka 2017.gadā Latvijas izlase ieguva 10.vietu, savukārt pagājušajā gadā mūsu valsts izlade pasaules čempionātā ieguva astoto vietu. Noteikti turēsim īkšķus, lai šis gads nes panākumus mūsu komandai!