2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pastaigu rati dvīņiem vai bērniem ar mazu vecuma starpību

Pastaigu rati dvīņiem vai bērniem ar mazu vecuma starpību

Nereti ģimenēs vienlaikus ienāk divi bērniņi -  dvīņu mazuļi, tādejādi sagādājot lielākas raizes par mazuļu inventāru un rūpēm. Daudzas lietas jāpērk ir dubultā, tomēr visaktuālākais jautājums ir dvīņu ratu izvēles izdarīšana, un kādi tie ir. Kad mazuļi ir paaugušies, tie kļūst aktīvāki, grib sēdēt un visu vērot, tāpēc, lai pastaigas nesagādātu grūtības, apskatīsim dažus ieteikumus dvīņu ratu izvēlē. Šis ir noteikti aktuāli ne tikai dvīņu vecākiem, bet arī mammām un tētiem, kuru ģimenēs ir bērni ar nelielu vecumu starpību. Divvietīgi bērnu rati ir, protams, lielāki nekā tradicionālie rati, bet to funkcijām, drošībai un prasībām ir jābūt tikpat vienlīdzīgām kā klasiskajiem ratiem.

Pastaigu rati ar paralēlām sēdvietām

Pastaigu ratos, kur ir paralēlas sēdvietas, bērni sēžot būs blakus viens otram un arī mamma ir viena rokas stiepiena attālumā. Šādi ratiņi ir ērti, ja bērniņi viens otru uzpasē, kā arī nav vēl tik patstāvīgi bez mammas uzmanības. Tomēr laikam ejot šāds ratu tips var traucēt un apgrūtināt pastaigas, ja bērni savā starpā sāk aktīvāk rotaļāties, dīdīties un viens otru tramdīt, tādejādi mierīgas pastaigas vietā var sanākt šķirt bērnus vienu no otra.

Mīnuss šiem ratiem ir to platumā, visai bieži ir sabiedriskas vietas, kur dēļ to platuma mamma ar bērnu ratiem netiek cauri, tādejādi ģimenei liedzot ieiet daudzos veikalos kopā. Mūsdienās gan vairāki veikali ir sākuši par šo problēmu domāt un ticams, ka ar laiku šī problēma dvīņu vai ar mazu vecuma starpību vecākiem nepastāvēs.

Pastaigu rati ar sēdvietām, kas ir viena aiz otras

Atsaucoties uz augstāk minēto problēmu par ratu platumu, šiem ratiem tāda problēma nepastāv- rati ir šauri un ar tiem ir ērti tikt jebkurā sabiedriskā vietā. Ar tiem viegli ir arī manevrēt, tādejādi ar tiem var virzīties ne tikai taisni. Bonuss šiem ratiem ir arī tas, ka bērni ir viens aiz otra, ja tie savā starpā pastaigu laikā kašķējas, vai nespēj būt mierīgi.

Tomēr no otras puses, viens no bērniem neredzēs priekšu un mammai būs grūtāk sasniegt bērnu, kas ir priekšējā sēdvietā. Bērns aizmugurē šādi ātri aizmigs un būs mierīgs, jo nebūs traucēkļu, un aizmugurē esošajam bērnam ainava ātri vien šķitīs garlaicīga, tikmēr kamēr priekšā esošajam pavisam pretēji. Lai mazuļi netiktu apdalīti dēļ šādas funkcijas, ieteicams tos regulāri vietām mainīt.

Būtiskais izvēloties ratus

Lai vai kuriem ratiem dosiet kā vecāki priekšroku, ievērojiet dažas būtiskas un svarīgas lietas:

- Ratiem ir jābūt viegliem
- Vēlams stabili un lieli riteņi
- Jābūt labai bremžu sistēmai
- Viegli salokāmi

Ja ratus ar diviem mazuļiem nāksies pārnest, pacelt utml., tad nebūt nebūs to viegli darīt, ja tie būs smagi. Arī stumjot ratiņus, ratu riteņu stabilitāte ir ļoti svarīga, tiem jāspēj pārvarēt arī nelīdzenākas virsmas un jāpalīdz vecākiem ar bērniem tikt vieglāk uz priekšu. Un kā pēdējo ieteikumu, kam pievērst uzmanību varam ieteikt- funkcija, kas viegli saloka ratus. Līdz ar to pievērsiet uzmanību, ko ratu ražotājs piedāvā ar izvēlētajiem ratiem- cik ātri un viegli tie padodas šādai darbībai.

Mazuļu ienākšana ģimenē ir lielisks notikums, it īpaši, ja tie ir divi bērni, tāpēc novērtē kārtīgi izvēlētos ratus, lai ikdienā pastaigas ar tiem būtu komfortablas, drošas un ērtas.