2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Noderīgi padomi automašīnas iegādei

Noderīgi padomi automašīnas iegādei

  • 12 februaris 2019 --

Vieta, kur dzīvojat, un Jūsu ikdiena var ievērojami ietekmēt to, kādu mašīnu iegādājaties, tādēļ ir svarīgi saprast svarīgākos faktorus, kas ietekmē transportlīdzekļa pirkšanas procesu. Lūk, kas Jums būtu jāņem vērā!

Izvērtējiet savas vajadzības

Padomājiet, kādam mērķim Jums automašīna ir nepieciešama? Vai plānojat ar to pārvietoties pa vietējo apkārtni? Tad Jums noderēs, kas neliels un ekonomisks. Savukārt, ja vēlaties doties tālākos ceļojumos, meklējiet auto ar lielāku motoru, dažādām drošības funkcijām un citām papildu iespējām. Centieties netaupīt uz drošības rēķina, kā arī pievērsiet uzmanību degvielas patēriņam. Vēl svarīgi saprast, vai Jums nepieciešams transportlīdzeklis ar automātisko vai manuālo ātrumkārbu, vai vajadzīgs ietilpīgs salons un citas ekstras.

Ņemiet vērā savu budžetu

Izdevumi par auto nebeidzas tikai ar tā iegādes brīdi, tādēļ ir svarīgi saprast, kāda ir Jūsu finansiālā situācija un ko varat atļauties iegādāties. Ienāciet Onefinance.lv mājas lapā un aplūkojiet, kādas iespējas piedāvā auto kredīts, kas var Jums palīdzēt iegādāties mašīnu arī tad, ja Jums pašiem nav pieejama nepieciešamā summa. Taču ņemiet vērā arī to, cik izmaksā transportlīdzekļa uzturēšana, piemēram, nodokļi, apkope, degviela un citi aspekti. Izvērtējiet to visu, lai izvēlētos mašīnu, kas atbilst Jūsu budžetam.

Jaunu vai lietotu auto?

Šis ir jautājums, kas nodarbina daudzumus cilvēkus, kuri vēlas iegādāties mašīnu. Šajā gadījumā noteikti liela loma būs budžetam, kas noteiks, kuru no opcijām varat izvēlēties. Jaunas mašīnas vienmēr būs dārgākas, taču tām arī būs dažādas garantijas un citas priekšrocības. Turklāt tagad pie Onefinance.lv varat saņemt auto līzingu arī jaunas mašīnas iegādei, jo pieejamā summa ir līdz pat 25 000 eiro!

Protams, vecāki un lietoti auto ir finansiāli izdevīgi pirkuma cenas ziņā, taču jāņem vērā, ka tiem ir lielāks nobraukums un var būt citas problēmas, kas var radīt lielākus izdevumus par transportlīdzekļa izmantošanu. Turklāt vienmēr arī jāuzmanās no dažādiem krāpniekiem, kas cenšas pārliecināt pircējus iegādāties mašīnas, kas pat bijušas iesaistītas negadījumos vai atradušās zem ūdens.

Izvēlieties atbilstošu apdrošināšanu

Iegādājoties jaunu auto, apdrošināšana parasti tiek nokārtota pirkšanas procesā, turklāt jāņem vērā, ka OCTA polise ir obligāta visiem, savukārt jaunām mašīnām var tikt prasīts iegādāties arī KASKO polisi papildu drošībai. Protams, arī, pērkot lietotu transportlīdzekli, vienmēr jāpadomā par apdrošināšanu, jo nekad nevar zināt, kādas situācijas var piemeklēt uz ceļa. Painteresējieties arī par to, kādi un cik lieli nodokļi Jums būtu jāmaksā pērkot vienu vai otru mašīnu, lai saprastu, kura modeļa uzturēšana būtu izdevīgāka. Un, protams, dodoties aplūkot auto, vienmēr paņemiet līdzi kādu zinošu cilvēku, kas pasargās Jūs no iekrišanas krāpnieku lamatās vai pārmaksāšanas.