2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kā grūtās finansiālās situācijās var palīdzēt patēriņa kredīts

Kā grūtās finansiālās situācijās var palīdzēt patēriņa kredīts

  • 30 novembris 2018 --

Internetā pieejamie kredīti ir viens no mūsdienās plaši zināmajiem un izmantotajiem finanšu instrumentiem. Pateicoties lielajam pieprasījumam, aug arī piedāvājums – šobrīd kredītņēmējiem tiek nodrošināti visdažādākie aizdevumu veidi. Atkarībā no vajadzības un iespējām, var noformēt, piemēram, īstermiņa kredītu vai patēriņa kredītu, kas jāatmaksā ilgākā laika posmā.

Kas ir patēriņa kredīts?

Patēriņa kredīts ir aizdevums uz ilgāku laiku – to iespējams atmaksāt pa daļām, ņemot vērā iepriekš noteikto grafiku. Šāda veida kredīts noderīgs, ja aktuāla lielāka naudas summa – atkarībā no aizdevēja, maksimālais kredīta apmērs var būt līdz vairākiem tūkstošiem eiro.

Būtiski, ka, noformējot patēriņa kredītu internetā, nav vajadzīga ne ķīla, ne galvojums. Kā galvenais nodrošinājums kalpo aizņēmēja ienākumi un kredītvēsture.

Kādās situācijās patēriņa kredīts var noderēt?

Neplānotas situācijas ir daļa no mūsu ikdienas. Bieži tās rada arī neparedzētus izdevumus, piemēram, nepieciešams automašīnas remonts vai vajadzīgi ārstniecības pakalpojumi. Ja lieku naudas līdzekļu šādiem mērķiem nav, noderīgs var būt patēriņa kredīts. Tas ļauj vajadzīgo naudas summu saņemt nekavējoties, bet atdot vēlāk. Dažkārt patēriņa kredīts tiek izmantots lielāku pirkumu, piemēram, sadzīves tehnikas vai datoru iegādei. Lai arī kāda būtu vajadzība, svarīgi, lai tā būtu pamatota.

Ņemot vērā, ka dažkārt uzreiz vajadzīga ievērojama naudas summa, kas paša rīcībā nav, un arī draugi, radi, paziņas šādu summu aizdot nevar, tad kredīts var būt piemērota opcija. Pirms tam gan jāizvērtē savas iespējas to atmaksāt līgumā noteiktajā laikā.

Kā izvēlēties piemērotāko kredītu?

Aplūkojot piedāvājumu, jāsecina, ka kredīti pieejami plašā izvēlē. Lai atrastu piemērotāko variantu, jāizvērtē vairāki kritēriji:

  • Pieejamā aizdevuma summa – maksimālās aizdevuma summas pie dažādiem kredītdevējiem atšķiras. Izvēlies to, kas atbilst Tavām prasībām;

  • Maksimālais atmaksas termiņš – būtisks faktors ir arī atmaksas termiņš. Izvērtē savu maksātspēju un izlem, kādā laika posmā varēsi atmaksāt kopējo aizdevuma summu;

  • Procentu likme – uzmanība jāpievērš arī procentu likmei, jo no tās atkarīgs, cik aizdevums kopumā izmaksās;

  • Aizdevēja reputācija – tik pat būtiski aizņemties no uzticama, labi novērtēta aizdevēja

Ja nauda vajadzīga pēc iespējas ātrāk, jāņem vērā arī aizdevēja darba laiks – pieteikums tiek izskatīts un aizdevums piešķirts tikai kredītdevēju darba laika ietvaros. Jābilst gan – klientu ērtībām daļa aizdevēju strādā arī agri no rīta, vēlu vakaros un svētku dienās.

Kā noformēt?

Kad izvēlēts vajadzībām atbilstošākais aizdevums, atliek to noformēt. Tam nepieciešams dators, internets, mobilais telefons, e-pasts, bankas konts. Aizpildi pieteikumu tiešsaistē – izvēlētā aizdevēja mājas lapā, norādot visu prasīto informāciju. Ja pie konkrētā kredītdevēja aizņemies pirmo reizi, nepieciešams segt reģistrācijas maksu, kas lielākoties ir 0,01 eiro. Kad tas izdarīts, nosūti pieprasījumu un gaidi atbildi. Ja aizdevums tiks piešķirts, naudu savā bankas kontā saņemsi jau pavisam drīz.

Ko ielāgot pirms kredīta noformēšanas?

Pirms aizdevuma noformēšanas svarīgi iepazīties ar visiem aizņemšanās noteikumiem un izvērtēt savu atbilstību tiem. Lai saņemtu aizdevumu:

  • Tev jāatbilst aizdevēja noteiktajam vecuma ierobežojumam;

  • Taviem ienākumiem jābūt pietiekamiem;

  • Tavai kredītvēsturei jābūt pozitīvai

Patēriņa kredīts var būt noderīgs visdažādākajās situācijās – gan tad, kad radušies neplānoti izdevumi, gan tad, kad ieplānots īstenot kādu lielāku ieceri. Taču vienmēr jāpatur prātā, ka jebkurš kredīts ir atbildība. Pirms aizdevuma noformēšanas rūpīgi izvērtē savu maksātspēju un aizņemies ne vairāk, kā vajadzīgs.