2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Andrejs Gavrilovs: Absolventu vakars – tradīcija, kas saliedē skolas kolektīvu vairākās paaudzēs

Andrejs Gavrilovs: Absolventu vakars – tradīcija, kas saliedē skolas kolektīvu vairākās paaudzēs

Sestdien, 3.februārī Jēkabpils 2.vidusskolā norisinājās absolventu vakars, kuru šogad apmeklēja ap 300 absolventu, kas uz savu skolu bija ieradušies no dažādām Latvijas vietām un ārzemēm. Absolventu vidū bija arī uzņēmējs, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Andrejs Gavrilovs.

 “Jēkabpils 2.vidusskolas pamatskolas posmu absolvēju 1980.gadā. Pagājuši jau 48 gadi, bet par skolu joprojām ir sirsnīgas atmiņas. Manuprāt, absolventu vakars ir laba tradīcija, kas saliedē visus - gan skolotājus, gan skolēnus vairākās paaudzēs, piešķir īpašu piederības sajūtu, savējo sajūtu, kā arī ļauj satikties. Man patīk, ka šim vakaram ir senas tradīcijas, kas netiek mainītas. Tas spilgti ļauj atsaukt atmiņā skolas gadus. Ir iespēja satikt bijušos klasesbiedrus. Diemžēl šogad nebija daudzi ieradušies, taču tie, kas bijām, atcerējāmies skolas laika darbus un nedarbus, stāstījām cits citam par saviem darbiem, ģimenēm, bērniem un mazbērniem,” saka Andrejs Gavrilovs.

 Viņš ar smaidu piebilst, ka skolas gados nebijis čakls skolēns, nepaticis mācīties, toties ļoti patikušas praktiskās nodarbības, tāpēc allaž ar prieku piedalījies darbmācībā, kur stundās bijusi iespēja darināt dažādus instrumentus un ar tiem darboties. Tieši šī iemesla dēļ pēc 8. klases Andrejs Gavrilovs izglītību turpinājis Rēzeknes profesionālajā arodskolā Celtniecības nodaļā.

 “No maniem skolas gadiem skolā strādā vēl pedagoģe Vanda Pavlovna. Viss pārējais kolektīvs ir nomainījies. Mana klases audzinātāja bija Hanna Mihailovna Zilberte. Absolventu vakarā mēs ar klusuma brīdi atcerējāmies tos pedagogus un skolasbiedrus, kuri vairs nav mūsu vidū,” teic Andrejs Gavrilovs.

 Runājot par klasesbiedriem, Andrejs Gavrilovs atklāj, ka tikai divi – viņš un vēl viena klasesbiedrene, kurai ir zobārstniecības klīnika Ogrē, nodarbojas ar uzņēmējdarbību. Pārējie ir izvēlējušies būt darba ņēmēji.

 Andrejs Gavrilovs uzsver, ka Jēkabpils 2.vidusskolai ir ar ko lepoties, un galvenais - ar sasniegumiem mācību darbā. Par to varējis pārliecināties arī absolventu vakarā, kur sumināti olimpiāžu un konkursu uzvarētāji. Savukārt no absolventu vakara programmas Andrejam Gavrilovam visvairāk paticis skolēnu un bijušo absolventu sagatavotais koncerts, kā arī 12.klašu teātra izrāde.

 Ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās gan skolas audzēkņi, gan absolventi, kuri atzīst, ka dziedāt savā skolā ir īpaši patīkami un aizkustinoši.

Skolas pedagoģe Marika Vasiļauska informē, ka šogad tradīcija, kad 12.klases iestudē teātra izrādi, bija jau 24.gadu. Izrādes “Trīs vakari ciematā Dikaņkas tuvumā” pēc Nikolaja Gogoļa stāstu motīviem režisore bija krievu valodas un literatūras skolotāja Ludmila Movčane – lieliska, pieredzējusi režisore, arī Jēkabpils 2. vidusskolas absolvente.

Jau tradicionāli pēc izrādes tika pasniegta skatītāju simpātijas balva. To ieguva Renāts Belokurovs, kas brīnišķīgi iejutās velna lomā.

Absolventu vakarā visus skolas bijušos audzēkņus un skolotājus laipni gaidīja skolas muzejā, lai pakavētos atmiņās par jauko skolas laiku. Pēc svinīgā pasākuma absolventi un skolotāji devās uz klasēm, lai turpinātu šo jauko atkal satikšanās vakaru sirsnīgās sarunās.

Andrejs Gavrilovs Jēkabpils 2.vidusskolas kolektīvam pateicas par jauko, saturīgo un patīkamām atmiņām bagāto absolventu vakaru, par lielisko programmu, ko bija sagatavojis skolas kolektīvs. Viņš visiem absolventiem, kas kādreiz mācījās Jēkabpils 2.vidusskolā, pedagogiem, kas šeit strādāja, kā arī tiem, kas šeit strādā un mācās patlaban vēl sekmes mācību darbā, labus sasniegumus olimpiādēs un konkursos, kā arī raženu atlikušo mācību gada cēlienu.

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

 

 

Komentāri (0-6/6)

  • 2vsk
    02.07.2018 18:36
    Rutko atpūšas uz korķa. Neatnāca un mājas darbi nepildās.
  • *
    02.07.2018 18:36
    Nekad nav gājis uz salidojumu, bet tiklīdz kļuva uzņēmējs un deputāts tā uzreiz zīmējas...nu tāda pakazuha...riebjas.... tad jau lai Raivis Ragainis arī liek rakstu, jo bija ģimnāzijas žetona vakarā...
  • Skolnieks
    02.07.2018 18:36
    A kur tad pazaudējis savu draugu dzērāju Rutko, vai bija jau tāda komā, ka pat nevareja aiziet?
  • Vecais
    02.07.2018 18:36
    Izskatās, ka Gavrilovs par šo rakstu arī samaksājis, bet ne vairāk par 100€!!! :lol:
  • AG
    02.07.2018 18:36
    Ne šitais vairāk deva, kieģeļos līdz 100-150 gāja
  • Dzeltenais
    02.07.2018 18:36
    Paldies visiem kas par 50€ eiro nobalsojuši par Andreju

Atstājiet komentāru