2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Andrejs Gavrilovs: Lai Jaunais 2018.gads ir darbīgs un izdodas ikviena iecere!

Andrejs Gavrilovs: Lai Jaunais 2018.gads ir darbīgs un izdodas ikviena iecere!

Jaunākais Citadele Index pētījums liecina, ka aizejošo 2017.gadu Latvijas uzņēmēju vidū vispozitīvāk vērtē būvnieki, no kuriem katrs trešais jeb 32% atzinuši, ka gads bijis labāks, nekā plānots. Savukārt 2018.gadā prognozējams vēl lielāks būvniecības apjoma pieaugums, ko veicinās ne tikai privāto investīciju palielināšanās, bet arī straujāka Eiropas Savienības fondu finansējuma ieplūšana ekonomikā.

Kāds gads būvniecības jomā bijis Jēkabpilī, to jautājām Jēkabpils domes deputātam, uzņēmējam, būvniecības firmas SIA “Erbauer group” vadītājam Andrejam Gavrilovam.

- Pastāstiet par savu uzņēmumu, tā darbības virzieniem?

- SIA "Erbauer group" darbojas jau četrus gadus. Esam uzņēmums, kas veic visu veidu celtniecības, inženierkomunikācijas un labiekārtošanas darbus. SIA "Erbauer group" darbu nodrošina 45 jēkabpiliešiem.

- Vai var apgalvot, ka Jēkabpilī norit aktīva būvniecība?

- Gan jā, gan nē. Renovācijas un remontdarbu jomā Jēkabpilī ir samērā aktīva rosība, savukārt jaunu objektu celtniecība nenotiek. Lielākais pieprasījums ir veikt dažādus celtniecības un remontdarbus dzīvojamajās mājās un dzīvokļos, kā arī ofisos un publisko būvju atjaunošanā. Cerams, ka nākamais gads ienesīs jaunas vēsmas Jēkabpils būvniecībā, sāksies jauna objekta – multifunkcionālās halles celtniecība. Manā skatījumā, Jēkabpilī ir nopietni jādomā par jaunu dzīvojamo māju celtniecību, jo pilsētā tikpat kā nav dzīvojamā fonda un arī pašvaldības rīcībā nav dzīvokļu, ko piedāvāt jauniem speciālistiem. Mājokļu celtniecība būtu jāuzņemas privātajam sektoram, pašvaldība, visticamāk, šajā jomā varētu parūpēties par dzīvokļiem jaunajiem speciālistiem un sociālo mājokļu nodrošināšanu.

– Ja situācija būvniecības jomā pilsētā ir mazaktīva, kā tas ietekmē uzņēmējus?

- Ja tikpat kā nekas jauns netiek celts, netiek izsludināti iepirkumi un konkursi, uzņēmējiem nav, kur gūt pieredzi. Firma SIA “Erbauer group” ir jauns uzņēmums un darbs dažādos objektos sniedz gan pieredzi, gan iemaņas, taču, ja nav nopietnu pasūtījumu, nav arī iespēju strādāt nopietnos objektos, iegūstot jaunas iemaņas, paaugstinot kompetenci.

- Kā šajā gadā veicies SIA “Erbauer group”?

- Ar katru gadu pieaug pašu spēkiem veikto darbu apjoms. Ja pērn mēs veicām darbus par 700 000 eiro, tad šogad jau šis apjoms audzis līdz 1 000 000 eiro. Esam startējuši dažādos konkursos, uzvarējuši un ieguvuši pasūtījumu. Runājot par SIA “Erbauer group” veikumu, kas redzams publiski un ko var novērtēt plašāks loks iedzīvotāju, no iepriekšējo gadu būvēm, piemēram, varu minēt Krustpils novada Kūku pagastā būvēto estrādi “Mārdadzis”. Savukārt šajās dienās ekspluatācijā nodevām izremontēto Atašienes pagasta kultūras namu.

- Kāds varētu būt nākamais gads būvniecībā?

- Nākamais gads būvniecības nozarei, manuprāt, būs izaugsmes un pārmaiņu periods, jo dažādu būvdarbu veikšanai plašāk būs pieejams Eiropas Savienības fondu finansējums. Nozare sagaida arī grozījumus Būvniecības likumā, kas precīzi noteiktu atbildību sadalījumu starp būvniecības procesā iesaistītajām personām, kā arī precizētu būvvaldes un Būvniecības valsts kontroles biroja kompetences. Tāpat ar šiem grozījumiem nepieciešams noteikt striktas robežas katra būvniecības procesā iesaistītā atbildībai, tādējādi atvieglojot strīdus situāciju risināšanu, kā arī ieviešot efektīvu instrumentu zaudējumu atlīdzināšanai trešajām personām. Sagaidāms, ka Jēkabpilī būvniecības jomā nākamais būs aktīvs un ražens gads, jo plānoti darbi dažādos objektos. Jau minēju, ka plānots uzsākt multifunkcionālās halles celtniecību, beidzot remontdarbi varētu sākties Pasta ielā, darbu sarakstā ir arī Draudzības alejas renovācija. Tāpat arī Tieslietu ministrija plāno sākt iekavētos darbus tiesu nama celtniecībā, aktīva rosība paredzama arī citos objektos.

- Ko novēlat jēkabpiliešiem Jaunajā 2018.gadā?

- Jaunā gada sākums, gada pirmā diena ir kā balta lapa, vēl neaprakstīta un tīra, tā ir kā mirklis pirms jauna sākuma, kad cilvēku domās valda gaidas, jaunas apņemšanās un jauni mērķi. Sena paruna vēsta, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, tas nozīmē, ka viss ir mūsu rokās, ja darīsim – rezultāts neizpaliks. Lai izdodas ikviena iecere! Lai Jaunais 2018.gads nes mums visiem mieru un saticību!

Laimīgu Jauno gadu!

- Paldies par sarunu!

Komentāri (0-3/3)

  • vēlētājs
    02.07.2018 18:35
    Pašreklāma
  • Abp
    02.07.2018 18:35
    Haha:
    Hmmm-ko tad vinjs reklame???

    Savu firmu, kad dzivo uz pashvaldibas pasutijumiem. Bet ja reklame, tadpasutijumus [cenzēts} nedod, laikam.
  • Haha
    02.07.2018 18:35
    Hmmm-ko tad vinjs reklame???

Atstājiet komentāru