2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Leonīds Salcevičs: Strādājam pie partijas programmā izvirzīto uzdevumu realizēšanas

Leonīds Salcevičs: Strādājam pie partijas programmā izvirzīto uzdevumu realizēšanas

15.decembrī notika Jēkabpils reģionālās partijas (JRP) 7.kongress. JRP dibinātājs un līderis, Jēkabpils domes deputāts Leonīds Salcevičs sarunā ar “Ceturtdiena” sacīja, ka saskaņā ar partijas valdes lēmumu uz kongresu no katru desmit biedru vidus tika virzīts viens delegāts. Sākotnēji bijis plānots, ka kongresā piedalīsies 30 delegāti, taču to skaits bijis daudz kuplāks – 43, jo biedru skaits partijā audzis.

Jēkabpils reģionālās partijas 7.kongresā piedalījās biedri no reģionālajām nodaļām – Pļaviņu, Krustpils, Jēkabpils un Salas. Leonīdu Salceviču aicinājām uz sarunu par JRP kongresā aktualizētajiem jautājumiem.

- Kā vērtējat Jēkabpils reģionālās partijas darbību atskaites periodā? Kādu vēstījumu paudāt partijas biedriem, uzrunājot kongresa delegātus?

- Pastāstīju, kādas ir aktualitātes un kā veicies gada laikā no kongresa līdz kongresam. Tāpat arī dalījos ar redzējumu par nākotnes stratēģiju un virzību. Analizējām arī pagājušo pašvaldību vēlēšanu rezultātus. Apstākļu sakritības rezultātā JRP nācās spēkiem mēroties ar septiņiem politiskajiem spēkiem, kas ievēlēti Jēkabpils domē un, apvienojoties deputātiem, kas ieguvuši mazāk vēlētāju balsis, malā nobīdīja JRP, kurai ir lielākais vēlētāju atbalsts. Te savu lomu zināmā mērā spēlēja arī politiskā nodevība. Taču rezultāts ir tāds, kāds ir, jāizdara secinājumi, jāstrādā tālāk. Vērtējot, ko izdevies paveikt jaunajai Jēkabpils domes vadībai, jāteic, ka acīmredzamu rezultātu nav. Ir zaudētas jeb, pareizāk sakot, nav izmantotas visas iespējas piedalīties projektos un piesaistīt pašvaldībai finansējumu. Netiks īstenota ideja par simtgades objektu Jēkabpilī, kas bija jēkabpiliešu izlolota, proti, netiks veikta Kalpaka laukuma rekonstrukcija. Vērtējot, kā jaunā domes vadība strādā pie nākamā gada budžeta, jāteic, ka tajā neiezīmējas virzība uz pilsētas attīstību, toties vairāk līdzekļu saņems Latvijas Zaļās partijas biedru pārstāvētās nozares, piemēram, Jēkabpils NVO resursu centrs. Lai arī domē netiekam uzklausīti, mēs darbu turpināsim jēkabpiliešu un to novadu iedzīvotāju labā, kuru pašvaldībās ievēlēti JRP deputāti.

- Kā vērtējat šī sasaukuma  Jēkabpils domes vadības darbu?

- Uzskatu, ka jaunais Jēkabpils domes vadītājs Raivis Ragainis pusgada laikā nav spējis izveidot vienotu, darbspējīgu deputātu komandu radošam un ražīgam darbam jēkabpiliešu labā. Viņš ne reizi nav runājis ar tā dēvētajiem “opozicionāriem” jeb deputātiem ārpus koalīcijas. Ir bijušas tikai atsevišķas kopīgas sanāksmes par tehniskiem ražošanas jautājumiem, savukārt par kopīgu darbu komandā vēlētāju labā sarunu nav bijis. Tas ir liels mīnuss, ar ko pašvaldības vadītājs nevar lepoties. Mans darba stils krasi atšķīrās, pašvaldībā bija sadarbība starp visiem deputātiem.

- Kādas izmaiņas notikušas gada laikā Jūsu vadītajā politiskajā spēkā?

- Ir mainījies valdes sastāvs, ievēlēti jauni valdes locekļi – Diana Šilko un Erlens Gadzāns. Patlaban JRP valde strādā desmit locekļu sastāvā: Leonīds Salcevičs, Māris Dimants, Edgars Lamba, Aleksandrs Deinis, Valentīns Kukla, Elīna Serkova, Diāna Šilko, Erlens Gadzāns un Māris Avens.

- Kādi ir Jēkabpils reģionālās partijas lielākie paveiktie darbi, kopš iepriekšējā kongresa?

- JRP stāvēja pie šūpuļa vairākiem lieliem projektiem Jēkabpilī, kurus šajā gadā izdevās realizēt. Viens no tiem ir jaunais futbola laukums pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, tāpat tika nojaukts bīstamais viadukts Neretas ielā un sakārtota šī brauktuves daļa, izdevies gan piesaistīt, gan saglabāt finansējumu multifunkcionālās halles celtniecībai Jēkabpilī.

- Kādi ir nākotnes plāni?

- Cīnīsimies par ideju realizēšanu, kas iekļautas JRP programmā. Tāpat arī kongress deva savu mandātu, sadarboties ar kādu no nacionālajām partijām un startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās. Kā zināms, JRP ir līgums ar partiju “Vienotība”. Šobrīd daudz sadarbības piedāvājumu nāk arī no citiem nacionālā līmeņa politiskajiem spēkiem. Uzklausām piedāvājumus, izvērtējam un lemsim, vai JRP nākamajās Saeimas vēlēšanās piedalīsies tāpat kā līdz šim ar “Vienotību”, vai slēgsim jaunu sadarbību ar kādu citu politisko spēku. To rādīs laiks.

- Paldies par sarunu!

Jau ziņots, Jēkabpils reģionālās partijas mērķis ir strādāt Latvijas, Jēkabpils reģiona un katras pašvaldības iedzīvotāju labā, veicinot reģiona mērķtiecīgu attīstību un izaugsmi, nodrošinot katram cilvēkam garīgo un materiālo labklājību neatkarīgi no viņa etniskās, nacionālās, reliģiskās piederības vai sociālā statusa, sekmēt Jēkabpils kā kultūras, izglītības, sporta, administratīvā un uzņēmējdarbības centra attīstību, tādējādi veicinot Jēkabpils pilsētas un Zemgales reģiona saimniecisko un ekonomisko izaugsmi, uz brīvprātības principiem apvienot reģiona iedzīvotājus kopējam darbam, veicināt demokrātiskas un sabiedriski aktīvas sabiedrības veidošanos un attīstību Jēkabpils reģionā.

 

Komentāri (0-6/6)

  • nu nu
    02.07.2018 18:35
    Ja visi zinātu kā strādāja Salcevičs un uz kurieni ripoja mūsu nodokļu nauda, neviens par viņu nekad vairs nebalsotu, izņemot protams tos, kuri piedalījās viņa shēmās!
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Kamēr Rutko dzer Raivim pašam viss jādara, kādēļ nav laika komunikācijai ar visiem deputātiem!
  • Esssss
    02.07.2018 18:35
    Leoniids atklaaj, kas patiesiibaa notiek domee... Drosmiigi...
  • Hmm
    02.07.2018 18:35
    Aigar, Tu pēc sevis spried? Ka nopirkts raksts?
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Aivars:
    Aizmirsāt pieminēt, ka šis ir apmaskāts raksts. Jo tādu rakstu tikai par lielu naudu publicētu

    Nekas nav aizmirsts. Vai neredzi ka tas publiceets sadaljaa reklaamraksti?
  • Aivars
    02.07.2018 18:35
    Aizmirsāt pieminēt, ka šis ir apmaskāts raksts. Jo tādu rakstu tikai par lielu naudu publicētu

Atstājiet komentāru