2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Ietaupi, ēdot veselīgi

Ietaupi, ēdot veselīgi

Vieni no lielākajiem meliem, ko dzirdēsiet un lasīsiet par veselīgu dzīvesveidu un ēšanu, ir tas, ka šāds dzīvesveids ir ļoti dārgs. Galu galā, jūsu veselība ir jūsu bagātība! Kā gan jūs varēsiet pilnvērtīgi strādāt un pelnīt naudu, ja jūs regulāri pārņem neciešamas galvassāpēm, muguras sāpes neliek mieru katru otro dienu un vel visam pa virsu – arī jūsu imūnsistēma ir pavājinājusies? Lai gan ir taisnība, ka laba veselība ir laika un naudas ieguldījums, rūpēties par sevi, ēdot veselīgu pārtiku, tomēr nav dārgi! Ar pienācīgu produktu un tirgus izpēti, laiku, pacietību un iepriekšējiem sagatavošanās darbiem jūs varat gan ēst veselīgi, gan arī neiztērēt pārlieku daudz naudas par ikdienā lietojamo pārtiku.

Pirmais, kas jums būtu jādara, lai šādu mērķi sasniegtu, ir jāapgūst ēst gatavošanas pamati. Katru reizi, kad jūs izlemjat par labu ēšanai ārpus mājām, jo jūsu ledusskapī nav pārtikas, jūs esat pārāk aizņemts, lai gatavotu vai arī sakāt, ka vienkārši nevarat atļauties iegādāties veselīgu pārtiku, ciešat gan jūs, gan jūsu maciņš. Tiklīdz lielākā daļa naudas aiziet pamatvajadzību nodrošināšanā, pārējo maksājumu veikšanai automātiski tiek piesaistīti jaunie krediti, pie kuriem varat tikt tikpat ātri, kā pie picas pasūtījuma. Ātrās ēdināšanas pārtikas nozares ēstuves ir apķērīgas un ļauj mums iekrist to zemo cenu kārdinājumā, šie uzņēmumi padara ēdienu par reāli lētu un ātru veidu, kā apmierināt izsalkumu. Jums tiešām šķiet, ka esat izdarījuši pareizo izvēli, jo uz šādas pārtikas rēķina ietaupāt naudu. Bet vienīgā lieta, ko jūs pa īstam ietaupāt, ir tikai gatavošanas laiks. Un papildus jūs vēl nodarāt ļaunumu savai veselībai. Pieņemsim, ka jūs vēlaties pasūtīt salātus no McDonald’s. Realitātē, tie ne tikai būs ar krietni lielāku kaloriju daudzumu nekā mājās gatavotie salāti, bet jūs arī tiksiet finansiāli aplaupīti. Par pieciem eiro, kurus iztērēsiet šādiem salātiem, mājās jūs varētu pagatavot nedēļas vērtu salātu daudzumu. Un tie būtu salāti, kas ir barojoši un garšīgi, bez papildu kalorijām no pārcukurotām salātu mērcēm. Tā vietā, lai izietu paēst ārpus mājas, lai it kā ietaupītu naudu, mācīties gatavot mājās no īstiem un veselīgiem produktiem. Labs veids ir skatīties pamācošus videoklipus Youtube kanālos, tur pieejami neskaitāmi padomi ēst gatavošanas iesācējiem. Atrodiet dažus savus mīļākos ēdienus, kurus varat viegli pagatavot un tajā pašā laikā nepavadīt pārlieku daudz laika sagatavojieties. Pavārmāksla ir vieglākais veids kā kontrolēt, cik daudz kaloriju jūs uzņemat un cik veselīgi ēdat.

Kad būsiet apguvuši savu mīļāko ēdienu gatavošanas pamatus, otrs, ko varat darīt naudas taupīšanas nolūkos, ir katru reizi izveidot sarakstu ar nepieciešamajiem produktiem, pirms jūs dodaties iepirkties. Brīvā brīdī apsēdieties pie sava klēpjdatora vai viedtālruņa un sastādiet ēdienkarti savām brokastīm, pusdienām un vakariņām vismaz divas nedēļas uz priekšu. Ja vēlaties būt vēl precīzāki savos plānos, pievienojiet arī uzkodas un našķus. Kad jums būs gatavs priekšstats tam, ko tieši jūs vēlaties ēst, varēsiet sastādīt sarakstu ar produktiem, kas darbosies ka palīgs visā iepirkšanās laikā. Iepirkšanās saraksts organizē visu iepirkšanās procesu un izskauž paradumu piekraut iepirkšanās ratiņus ar nevajadzīgām lietām, uzkodām un lietām, kas ātri sabojājas un netiek nemaz izmantotas. Produkti, kuri paredzēti gatavošanai, vienmēr ir lētāki kā jau gatavā produkcija, kas tikai jāuzsilda mikroviļņu krāsnī.

Un ja runa ir par veselīgu dzīvesveidu, 80% no jūsu panākumiem šajā lauciņā būs atkarīgi no tā, ko jūs ēdat. Ja arī turpmāk vēlaties sekot līdzi jaunumiem par to, kā visefektīgāk ietaupīt nopelnītos līdzekļus, Compeuro portāls varētu nākt jums talkā ar aktuālajām publikācijām sadaļā “Blogs”.

 

Atstājiet komentāru