2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Valodu mācību centrā – individuāla pieeja ikvienam klientam

Valodu mācību centrā – individuāla pieeja ikvienam klientam

Valodu mācību centra Jēkabpils filiāle jau pusgadu - no marta darbojas jaunās telpās Jēkabpilī, A. Pormaļa ielā 29, otrajā stāvā. Tā vadītāji Zane Akmene un Jānis Staģišs ikvienu sagaida nelielajā, bet mājīgajā telpā, kur visapkārt dažādi informatīvi materiāli vēsta par valodu apguves iespējām. Šeit izveidota klase svešvalodas apguvei līdz pat desmit cilvēku lielai grupai.

Kopš brīža kā Valodu mācību centra Jēkabpils filiāle sāka strādāt telpās A. Pormaļa ielā, tai ir arī jauna komanda. Viena no filiāles vadītājiem - Zane Akmene angļu valodu centrā pasniedza jau vairākus gadus. Kad pavasarī finansiālu apsvērumu dēļ darbību pārtrauca iepriekšējā Valodu mācību centra Jēkabpils filiāles komanda, Zane un Jānis saskatīja iespējas centra darbu turpināt un uzņēmās Jēkabpils filiāles vadību, izveidojot jaunu svešvalodu pasniedzēju komandu.

Latvijā Valodu mācību centrs tika izveidots 1994.gada rudenī kā bezpeļņas organizācija, lai uzlabotu ierēdņu un vēlēto amatpersonu valodu zināšanas. 1995.gada 17.novembrī Valodu mācību centru Rīgā atklāja Velsas princis Čārlzs. Jēkabpilī Valodu mācību centrs darbojas jau vairākus gadus.

Valodu mācību centra Jēkabpils filiālē var apgūt angļu, vācu un spāņu valodas, pēc pieprasījuma tiek veidotas arī krievu un latviešu valodu grupas. Šeit svešvalodas mācīties nāk bērni jau no piecu gadu vecuma un jēkabpilieši un apkārtējo novadu iedzīvotāji līdz pat sirmam vecumam. Ir dažādas situācijas, kāpēc kādā no dzīves posmiem cilvēkam rodas vajadzība apgūt kādu svešvalodu. Tā ir gan pašizglītība, gan vēlme ceļojot komunicēt ar to valstu iedzīvotājiem, kuras tiek apmeklētas, gan darba vajadzībām, kad jāapgūst dažādi termini svešvalodās, gan dodoties peļņā uz ārzemēm un vēl desmitiem citu iemeslu. Tā kā vajadzību ir tikpat daudz, cik cilvēku, kas piesakās valodu apguvei, centrā ir izveidota individuāla pieeja katram klientam, saskaņojot gan vēlamo apgūstamo programmu, gan nodarbību dienas un laikus.

Patlaban Valodu mācību centra Jēkabpils filiālē pēc vasaras kursiem ir neliels atelpas brīdis pirms jaunā mācību gada. Šobrīd aktīvi norit grupu komplektēšana angļu, vācu un krievu valodas apguvei. Pieteikšanās pa tālruni: 26446216, e-pastu: jekabpils@vmc.lvvai nosūtot pieteikumu mājas lapā www.vmc.lv līdz 12.septembrim. Mācību sākums 18.un 19.septembrī.

Nodarbībās tiek izmantota komunikatīvā metode, kas jau kopš 20. gadsimta 70. gadiem visā pasaulē atzīta par pašu efektīvāko. Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka studenti apgūst saziņas iemaņas un aktīvi mācās izmantot valodu dažādās dzīves situācijās. Uzsvars tiek likts nevis uz iemācīšanos no galvas, bet uz brīvu saziņu par dažādiem tematiem.

Nodarbības notiek nelielās grupās līdz astoņiem cilvēkiem (maksimums desmit), tādēļ valodas apguve ir efektīvāka un arī lieliska iespēja iegūt jaunus draugus.

Svešvalodu nodarbības grupās tiek organizētas trīs semestros: pavasara un rudens, kā arī vasaras semestrī, kad piedāvā intensīvās mācību programmas. Interesenti valodu kursiem var pietiekties jebkurā laikā, un mācības uzsāk, tiklīdz ir izveidota grupa ar studentiem, kuriem ir tāds pats svešvalodas zināšanu līmenis.

Valodu mācību centrs regulāri rīko šādu valodu kursus grupās: angļu, spāņu, un vācu. Citu valodu mācības arī ir iespējamas, un tās nodrošina pēc pieprasījuma.

Savukārt individuālās valodu mācības ir iespējamas jebkurā klientam izdevīgā laikā.

Ņemot vērā mūsdienu steidzīgo ritmu un cilvēku lielo aizņemtību, Valodu mācību centrs piedāvā valodas kursus uzņēmumu un iestāžu darbiniekiem ar jebkuru valodas zināšanu līmeni: gan iesācējiem, gan lietpratējiem. Mācības vada profesionāli un pieredzējuši valodu pasniedzēji.

Nodarbības iespējams apmeklēt gan centra mācību telpās Jēkabpilī, gan uzņēmumu un iestāžu telpās. Valodu mācību centrs nodrošina jebkuras intensitātes un ilguma valodas kursus, kā arī iespēju īstenot specializētas svešvalodas mācības.

Grupas veido, ņemot vērā klienta izvirzītos mācību mērķus un visu darbinieku zināšanu pārbaudes rezultātus. Svešvalodas zināšanu līmeni nosaka saskaņā ar Eiropas kopīgajām pamatnostādnēm valodu apguvei.

Mācību laikā veic darbinieku apmeklējuma un zināšanu progresa pārbaudi un nodod precīzas atskaites studentu darba devējiem. Lai izveidotu grupu svešvalodas apguvei valodu mācību centra telpās konkrētā uzņēmuma darbiniekiem, grupas izveidei nepieciešami ne mazāk kā pieci audzēkņi, taču, ja nodarbības tiek organizētas uzņēmuma telpās, par studentu skaitu grupā iespējams vienoties.

Valodu mācību centrā pašiem jaunākajiem audzēkņiem mācību programma ir izstrādāta tā, lai bērns jau agrīnā vecumā attīsta socializēšanās prasmes, ar dzirdi spēj atšķirt dzimto valodu no svešvalodas un veidot pirmos teikumus angļu valodā. Šajā vecumā bērni apgūst visātrāk svešvalodu runas un klausīšanās prasmes. Bērni piedalās burtu spēlēs, zīmējumu konkursos un mācās jautras dziesmiņas.

Valodu mācību centra Jēkabpils filiāle papildus vasarā rīkoja angļu valodas kursus bērniem vecuma grupās: 5-7gadi, 8-11gadi un 12-17gadi. Zane Akmene stāsta, ka šis 32 mācību stundu kurss veidots pēc mūsdienīgas un radošas apmācību sistēmas, kur atraisītā un priecīgā gaisotnē bērni angļu valodu apgūst ar dziesmu, kustību un žestu palīdzību. Jauno vārdiņu apguvei tiek izmantotas arī dažādas spēles, sacensību elementi, krāsošana, zīmēšana, veidošana. Nodarbību grafiks - divas reizes nedēļā pa divām mācību stundām (45 min. x2) katrā reizē. Šovasar angļu valodas kursi bērniem guva lielu atsaucību, un tos rīkos arī nākamajā vasarā.

Attēlā: Valodu mācību centra Jēkabpils filiāles vadītāji: Zane Akmene un Jānis Staģišs

Komentāri (0-1/1)

  • Pilsetnieks
    02.07.2018 18:36
    Kads zina so nodarbibu izmaksas

Atstājiet komentāru