2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vai SMS kredīts ir drošs īstermiņa risinājums?

Vai SMS kredīts ir drošs īstermiņa risinājums?

Mainoties laikam, mainās arī cilvēku ikdiena un paradumi. Liela nozīme šobrīd ir mobilajām ierīcēm, kas reizēm aizstāj pat datorus. Ar viedtālruņu palīdzību ir iespējams ērti aplūkot e-pasta vēstules, izlasīt ziņas un pat iepirkties interneta veikalā. Taču pieteikties īstermiņa aizdevumam var arī ar ne tik inovatīvām ierīcēm. SMS kredīts ir saņemams salīdzinoši ātri, ja nav piekļuves internetam, tomēr ne visas nebanku kredītiestādes to piedāvā.

Pieci faktori, kas jāņem vērā piesakoties SMS aizdevumam

SMS kredīts internetā ir saņemams tikai tad, ja attiecīgajā kredītiestādē jau esi reģistrējies klātienē vai internetā un izveidojis savu profilu. Tomēr pirms izvēlies, Tavuprāt, izdevīgāko aizdevēju, ņem vērā šādus faktorus:

  1. minimālo un maksimālo kredīta summu;
  2. aizdevuma izsniegšanas vecumu (vidēji tas ir 20 līdz 75 gadi);
  3. gada procentu likmi;
  4. reģistrācijas maksu;
  5. kredītiestādes darba laiku.

Ir kredītiestādes, kas piedāvā arī dažādas akcijas un dāvanas, tāpēc vari pievērst uzmanību arī šādām papildus iespējām. Tāpat kā jebkurš aizdevums arī SMS kredīts ir nopietnas saistības, kas jāievēro un jāizpilda atbilstoši līguma nosacījumiem, tāpēc vispirms izvērtē savu maksātspēju!

SMS kredīts neplānotiem izdevumiem

Jebkurš ātrais aizdevums, tai skaitā arī SMS kredīts, ir paredzēts tikai svarīgu pirkumu vai maksājumu veikšanai, tāpēc tas var noderēt, ja:

  - jāapmaksā ārsta vai stomatologa apmeklējums, slimnīcas rēķins, kā arī jāiegādājas medikamenti;
  - komunālie maksājumi neplānoti ir kļuvuši lielāki, taču tie jāapmaksā nekavējoties, līdz ar to nav iespējams gaidīt līdz dienai, kad būs ienākumi;
  - negaidīti salūzt automašīna un jāveic tās remonts, jo auto Tev nepieciešams ikdienai, lai nokļūtu, piemēram, līdz darba vietai.

Protams, ir arī citi tikpat svarīgi iemesli, kam SMS kredīti var būt noderīgi, tikai ņem vērā, ka šis pakalpojums nav domāts izklaide vai tādu preču iegādei, kas Tev ikdienā nav nepieciešamas, jo to iegādi vari atlikt līdz brīdim, kad saņemsi ienākumus.

Kāpēc ir svarīgi, lai kredītiestādei būtu licence?

Kredītiestādes, kurām ir izsniegta licence, darbojas saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu, kas patērētājiem sniedz lielāku drošību, ka, piemēram, saņemtais SMS kredīts, ir oficiāls. 2016. gadā kredītdevēju izsniegtajām licencēm nav norādīts to beigu termiņš, jo 2016. gada 1. janvārī stājās spēkā grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz, ka licence tiek izsniegta uz nenoteiktu laiku. Bet kredītiestādēm, kurām licence tika izsniegta līdz 2015. gada 31. decembrim, tā ir spēkā līdz noteiktā derīguma termiņa beigām.

Ja nepieciešams ātrais kredīts, rūpīgi izlasi visus līguma nosacījumus un nepieciešamības gadījumā konsultējies ar kredītspeciālistu. Aizņemies pārdomāti, izvērtējot savas iespējas aizdevumu apmaksāt līgumā norādītajā termiņā!

Komentāri (0-1/1)

  • Edvīns
    02.07.2018 18:34
    Paldies par info. Izdevās saņemt bezprocentu kredītu

Atstājiet komentāru