2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Pārliecināts šoferis – tas nozīmē – apdrošināts!

Pārliecināts šoferis – tas nozīmē – apdrošināts!

Auto apdrošināšanas polise KASKO, nenozīmē to, ka varam nedomājot tik braukt un ne par ko nesatraukties. KASKO polise ir sava veida drošības tīkls un mierīga miega garants autovadītājam, tomēr tas nav maģisks vairogs, kas pasargās no visām nelaimēm. Toties KASKO lieliski pasargās no dažādu nelaimes gadījumu sekām – atvieglojot gan maciņa uzdevumu tik galā ar visiem zaudējumiem un bojājumiem, gan ātrāk nostāties atpakaļ “uz saviem četriem ratiem” pēc negadījuma.

Iedomājamies dārgo un jauno auto modeļu īpašniekus, kas, lai gan aprīkojuši savu auto ar signalizāciju un visām citām pretaizdzīšanas ierīcēm, vienalga nespēj naktīs mierīgi gulēt, kamēr auto stāv pagalmā – neaizsargāts. Un ne vienmēr bojājumus transportlīdzeklim nodara vien ļaundari – dzīvnieki, nejaušība, krītoši objekti, dabas stihijas – tas viss krietni vien var pabojāt auto, radot nopietnus zaudējumus. KASKO ir lielisks veids, kā pasargāt savu auto un savus nervus no dažādiem nepatīkamiem “piedzīvojumiem”.

Visvieglāk apjaust KASKO priekšrocības tad, kad paši nonākam situācijā, kurā nepieciešama apdrošināšanas polises palīdzība. Nesen iegādāts jauns auto, pagalms un KASKO apdrošināšana - īpašnieka mierīgākam miegam. Tomēr no rīta pamostoties nākas secināt, ka jaunā auto pagalmā vairs nav! Protams, ikvienam auto īpašniekam, ieraugot tukšu stāvvietu, kur iepriekšējā vakarā auto ticis novietots, sākas panika! Policija, izmeklēšana, meklēšana, stress - protams - apdrošinātāji, kam jāzvana kā vieniem no pirmajiem sarakstā, lai paziņotu, ka nozagta apdrošinātā mašīna. Piemērā minētajā situācijā viss beidzās nosacīti veiksmīgi - auto tika atrasts pāris kilometrus no īpašnieka mājām - grāvī un smagi sabojāts. KASKO apdrošināšana atlīdzināja visus auto zaudējumus - šajā situācijā iestājoties apdrošināšanas gadījumam par pilnīgu auto bojāeju, jo auto atjaunošana būtu daudz sarežģītāks un nepraktiskāks process. Savukārt īpašnieks saņēma apdrošināšanas kompensāciju un var lūkoties pēc jauna auto mierīgu sirdi!

Tāpēc, pirms iegādājaties KASKO polisi, nepieciešams kārtīgi izpētīt piedāvājumu, tā bonusus un priekšrocības, jo nereti var izrādīties, ka šādas ekstras ir patiešām noderīgas, tikai mēs par tām neko nezinām un tāpēc neizmantojam.

KASKO ir brīvprātīgas izvēles apdrošināšana, ko transportlīdzekļa īpašnieks izvēlas pats, vērtējot, cik šāda apdrošināšana nepieciešama. Šī polise nodrošina to, ka apdrošinātājs, pie kura iegādāta KASKO, segs tos zaudējumus, kas nodarīti auto neatkarīgi no tā, kurš ir atbildīgs par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. KASKO nodrošina zaudējumu segšanu pret auto nodarītajiem bojājumiem – virsbūvei, stiklojumam, diskiem, salonam, spoguļiem u.c. Segti tiek arī zaudējumi, kas radušies ugunsgrēka, dabas stihijas (vētra, plūdi, zibens) un trešo personu ļaunprātīgas rīcības dēļ. Protams, KASKO polise segs arī izdevumus auto zādzības, aplaupīšanas vai pilnīgas iznīcināšanas gadījumā. Katrs apdrošinātājs piedāvā papildus nodrošinājumus, ko iekļaut KASKO polisē individuāli, bet to jau transportlīdzekļa īpašnieks, iegādājoties KASKO, izvēlas pats. Apdrošināšanas polises ir viens no veidiem, kas tiešā veidā palīdz sasniegt ilgtermiņa vērtības un stabilitāti, jo ar apdrošināšanu mēs nodrošinām savu stabilo vērtību finansiālo aizsardzību.

 

 

 

 

Komentāri (0-1/1)

  • Toms
    01.08.2019 08:33
    Nekad neko neesmu apdrošinājis savā dzīvē, līdz brīdim, kad sastapos ar zādzību. Vairs nevaru iedomāties automāšinu bez KASKO. Protams, ja Tev ir vecāka gada mašīna, varbūt kasko nav nepieciešams, bet ar mūsdienu mašīnām ir cits stāts - nezinu, kāpēc tās tik viegli var uzlaust. :( Starpcitu skatos piedāvājums caur manapolise.lv.

Atstājiet komentāru