2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Patēriņa kredīti internetā

Patēriņa kredīti internetā

Tagad ir iespējams aizņemties internetā, turklāt jaunie klienti nereti var pretendēt uz atlaidēm. Patēriņa kredīts ar atmaksas termiņu līdz 2 vai pat 5 gadiem tiek izmantots situācijās, kad nepieciešams aizņemties lielāku naudas summu. Dzīvokļa remonts, kāzas, biznesa uzsākšana, ceļojums – iemesli var būt daudzi un dažādi. Svarīgākais ir rūpīgi izvērtēt, vai aizdevums tiešām ir vajadzīgs un vai varat to atļauties. Aizņemieties atbildīgi.

Patēriņa kredītu piešķir bez ķīlas un galvotāja. Būtiskākais kritērijs aizdevuma izsniegšanai ir klienta ikmēneša ienākumi un to regularitāte. Ienākumi tiek pārbaudīti, izmantojot VID un VSAA datu bāzes, kā arī var tikt prasīta arī bankas konta izdruka. Ja iepriekš esiet sadarbojušies ar konkrēto uzņēmumu, iespējams, Jums tiks piedāvāti izdevīgāki līguma nosacījumi. Sadarbības vēsturei mūsdienās ir nozīme, taču, ja labāks piedāvājums neseko, ir vērts izvērtēt citas alternatīvas.

Izvērtējot Jūsu pieteikumu, īpaša uzmanība tiks veltīta kredītvēstures pārbaudei. Laba kreditēšanas vēsture ļauj saņemt izdevīgākus nosacījumus un to var mēģināt pierādīt arī ar dokumentiem. Klientiem, kas ir iekļauti parādnieku reģistros turpretim ir jārēķinās, ka aizdevumi ar sliktu kredītvēsturi tiek piešķirti retāk un arī tikai tad, ja iepriekšējās parādsaistības ir nokārtotas. Šādās situācijās tiek vērtēts gan pārkāpuma smagums, gan norises laiks. Ir cilvēki, kas iekļūst “melnajā sarakstā” dēļ laicīgi nenomaksāta mobilo sakaru rēķina, bet ir arī tādi, kas ir parādā vairākus tūkstošus eiro. Apstākļi ir dažādi un arī potenciālās sadarbības iespējas katrā konkrētajā situācijā būs atšķirīgas laiks.

Informācija par pārkāpumu parādnieku datu bāzēs tiek glabāta trīs gadus pēc parāda nomaksas.

Izvēloties ilgāku atmaksas periodu, Jums būs mazāki ikmēneša maksājumi, taču pieaugs summa, ko laika gaitā samaksāsiet par finanšu resursu piesaisti. Ņemiet vērā, ka saskaņā ar Latvijas likumdošanu Jums ir tiesības atmaksāt patēriņa aizdevumu pirms termiņa bez soda naudas vai papildus komisijas maksas (ar atsevišķiem izņēmumiem). Ja neplānojat patēriņa kredītu atmaksāt pirms termiņa, ir ļoti rūpīgi jāvērtē, vai vērts izvēlēties garāku parāda atmaksas termiņu nekā nepieciešams.

Patēriņa kredīta saņemšanai nepieciešamie dokumenti

Piesakoties aizdevumam pie nebanku aizdevēja, Jums netiks prasīti nekādi dokumenti drukātā formā (izņēmums – var prasīt nosūtīt epastā bankas konta izdruku). Datu pārbaude pie interneta aizdevējiem noris elektroniski un nav nepieciešams ierasties uzņēmuma birojā. Izvēloties sadarboties ar kredītiestādi, slēdzot patēriņa kredīta līgumu būs vajadzīga pase vai identifikācijas karte, kā arī var tikt prasīta izziņa no darba vietas vai citi dokumenti.

Apstākļos, kad neesat droši, kurš no pieejamajiem finanšu pakalpojumiem ir Jums noderīgāks, atlieciet lēmuma pieņemšanu uz vēlāku laiku. Jebkurš kredīts, sevišķi ilgtermiņa patēriņa aizdevumi paredz noteiktas saistības, kuru uzņemšanās prasa īpašu uzmanību un detalizētu izvērtējumu.  

Atstājiet komentāru