2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Dokumenti kredīta noformēšanai

Dokumenti kredīta noformēšanai

Latvijā tiek izsniegti dažāda veida kredīti, līdz ar to dokumenti, kas nepieciešami kredīta noformēšanai var atšķirties gan atkarībā no kredīta veida, gan arī aizdevēja, kurš konkrēto kredītu piedāvā.

Piesakoties īstermiņa izdevumam internetā, visbiežāk netiek prasīti nekāda veida fiziski dokumenti, taču personai ir jāatbilst aizdevēja nosacījumiem un, aizpildot reģistrācijas formu, jānorāda patiesi dati par sevi.

Lielākajai daļai nebanku īstermiņa kredītu izsniedzēju ir sekojoši kredīta piešķiršanas noteikumi.

• Aizņēmējam ir jābūt Latvijas pilsonim vai pastāvīgam iedzīvotājam ar valsts izsniegtu uzturēšanās atļauju.
• Personai jābūt vecuma robežās no 18 līdz 75 gadiem. (Vecuma robežas mēdz atšķirties. Daļa aizdevēju kredītu izsniedz personām vecumā no 20 – 70 gadiem)
• Personai jāsaņem regulāri ienākumi, kas var būt arī pensija vai pabalsti.
• Nedrīkst būt kavēti maksājumi vai parādsaistības kas atspoguļojas parādnieku reģistrā. Jābūt labai vai labotai kredītvēsturei.
• Jābūt bankas kontam kādā no Latvijas komercbankām.
• Ja kredīts tiek pieteikts un noformēts internetā, jābūt aktīvam mobilā telefona pieslēgumam un e-pasta adresei, lai ar personu būtu iespējams sazināties.

Noformējot hipotekāro kredītu papildus iepriekš minētajiem nosacījumiem, būs nepieciešami ķīlu apliecinoši dokumenti, nekustamā īpašuma vērtējums, kuru veicis aizdevēja apstiprināts vērtētājs, kā arī personu apliecinoši dokumenti, gan kredīta ņēmējam, gan arī galvotājam, ja tāds tiks piesaistīts. Var tikt pieprasīta izziņa no VID un izraksts no VSAA. Ja aizņemieties, aizņemieties atbildīgi!

Atstājiet komentāru