2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kredītu atmaksas termiņi

Kredītu atmaksas termiņi

Kredītu atmaksai nevajadzētu sagādāt problēmas tad, ja aizņematies atbildīgi un izvēlaties konkrētajai situācijai un finansiālajam stāvoklim atbilstošāko kredītu atmaksas termiņu.

Visus aizdevumus varētu iedalīt īstermiņa un ilgtermiņa kredītos, jeb kredītos, kuru atmaksas termiņš ir līdz 5 gadi un kredītus kuru atmaksas termiņš ir ilgāks par 5 gadiem.

Pie īstermiņa aizdevumiem pieder tā saucamie ātrie un patēriņa kredīti, kredīts pret auto, kredīts pret kustamo ķīlu jeb lombarda pakalpojumu un citi īstermiņa aizdevumi, savukārt pie ilgtermiņa kredītiem pieskaitāmi visa veida hipotekārie kredīti. Īstermiņa aizdevumi parasti nav ļoti apjomīgi, savukārt ilgtermiņa kredītu summas var sasniegt pat vairākus simtus tūkstošu, atkarībā no ķīlas vērtības un kredītņēmēja maksātspējas.

Nosakot sev un konkrētajai situācijai atbilstošāko kredīta atmaksas termiņu, jāņem vērā:

• Maksimālais mēnešmaksu lielums, kurš neradītu pārlieku lielu finansiālo slogu, Jūsu ikmēneša budžetam.

• Aizdevuma procentu likme konkrētam tā atmaksas termiņam. Dažiem aizdevumu veidiem, pagarinoties izvēlētajam aizdevuma atmaksas termiņam, pieaug gada procentu likme, jeb kredīts kļūst dārgāks.

• Iespējamās izmaiņas personīgajā budžetā un ikmēneša ienākumos.

Izvēloties pārlieku īsu aizdevumu atmaksas termiņu, pastāv iespēja saskarties ar grūtībām veikt kādu no regulārajiem maksājumiem, jo kredīta uzliktais finansiālas slogs varētu būt par augstu, taču, ja atmaksas termiņš izvēlēts pārlieku garš, var gadīties, ka par aizdevumu pārmaksāsiet lielāku naudas summu nekā vajadzētu.’

Ātrais kredīts ir viens no labākajiem veidiem, kā steidzami saņemt naudu nozīmīgiem maksājumiem. Ātrie aizdevumi mūsdienu ekonomiskajā situācijā ir izglābuši lielu sabiedrības daļu no finansiālām problēmām, un ikviena no kredītiestādēm joprojām turpinās palīdzēt finansiālās grūtības nonākušajiem iedzīvotājiem.

Aizņemieties atbildīgi izvēloties Jums izdevīgāko atmaksas termiņu!

Atstājiet komentāru