Pusdienām - katlā gatavots cūkas cepetis sīpolu mērcē
- Radio1.lv --
- 08 decembris 2024 --
- 0Komentāri
Cepetis ir īstens rudens un ziemas mēnešu, kā arī svētku ēdiens. Tas ieņem centrālo vietu galda vidū un iepriecina visus mielasta dalībniekus.
Cūkgaļa, vista, tītars, jērs, pīle vai zoss - to katra gaumes ziņā. Šoreiz piedāvājam cepeti pagatavot neparastākā veidā – katlā. Tas ir vienkārši pagatavojams, - sulīgs cūkas cepetis sīpolu mērcē.
Sastāvdaļas: cūkgaļas kakla karbonāde vai šķiņķis, sīpoli, sāls, malti melnie pipari, rozmarīns.
Pagatavošana: Aptuveni 20-30 cm garu (vai tik lielu, cik atļauj katliņa diametrs) gabalu cūkgaļas šķiņķa vai kakla karbonādes apcep strauji no visām pusēm pannā. Katliņā liek gradzenos sagrieztus sīpolus, tuz tiem – cepeti, visu pārlej ar ūdeni, bet ne pārāk daudz – lai katls būtu piepildīts ar ūdeni vien 5 cm augstumā. Gaļu pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno pāris rozmarīna zariņus. Sautē zem vāka uz pavisam nelielas liesmas aptuveni 2 stundas, līdz sīpoli pārvēršas mērcē, ik pa laikam lielo gaļas gabalu pagrozot un aplaistot ar šķidrumu, kas izdalās no sīpoliem.
Labu apetīti!