2025.gada 25. janvāris

Sigurds, Zigurds

Pusdienām - katlā gatavots cūkas cepetis sīpolu mērcē

Pusdienām - katlā gatavots cūkas cepetis sīpolu mērcē

Cepetis ir īstens rudens un ziemas mēnešu, kā arī svētku ēdiens. Tas ieņem centrālo vietu galda vidū un iepriecina visus mielasta dalībniekus.


Cūkgaļa, vista, tītars, jērs, pīle vai zoss - to katra gaumes ziņā. Šoreiz piedāvājam cepeti pagatavot neparastākā veidā – katlā. Tas ir vienkārši pagatavojams, - sulīgs cūkas cepetis sīpolu mērcē.

Sastāvdaļas: cūkgaļas kakla karbonāde vai šķiņķis, sīpoli, sāls, malti melnie pipari, rozmarīns.

Pagatavošana: Aptuveni 20-30 cm garu (vai tik lielu, cik atļauj katliņa diametrs) gabalu cūkgaļas šķiņķa vai kakla karbonādes apcep strauji no visām pusēm pannā. Katliņā liek gradzenos sagrieztus sīpolus, tuz tiem – cepeti, visu pārlej ar ūdeni, bet ne pārāk daudz – lai katls būtu piepildīts ar ūdeni vien 5 cm augstumā. Gaļu pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno pāris rozmarīna zariņus. Sautē zem vāka uz pavisam nelielas liesmas aptuveni 2 stundas, līdz sīpoli pārvēršas mērcē, ik pa laikam lielo gaļas gabalu pagrozot un aplaistot ar šķidrumu, kas izdalās no sīpoliem.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru