Karstam laikam - Okroška ar kefīru un kvasu
- Radio1.lv --
- 30 maijs 2024 --
- 0Komentāri
Sagatavošana: Novāra cietas olas un kartupeļus. Kad tie atdzisuši, sagriež kubiņos. Smalki sagriež gurķus, redīsu, dilles, lokus un salami. Lokus apber ar sāli un ar karoti nedaudz paspaida, liek katlā. Pievieno visas sastāvdaļas, aplej ar kefīru un lvasu, labi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli, ābolu etiķi. Liek ledusskapī apmēram uz vienu stundu. Pasniedzot katrā šķīvī liek karoti skāba krējuma.Sastāvdaļas: 6 kartupeļi, 6 olas, 5 vidēji, gurķi, 5 redīsi, 150 g salami, sauja dilles, daži sīpolloki, 1 l kefīrs, 800 ml nesaldināts, kvass, pēc garšas ābolu etiķis, pēc garšas sāls, skābs krējums pasniegšanai.
Lai labi garšo!