2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Viegli pagatavojams deserts: Grieķu jogurta, cepumu un ievārījuma kārtojums

Viegli pagatavojams deserts: Grieķu jogurta, cepumu un ievārījuma kārtojums

Viss garšīgais ir vienkāršs – saldo ēdienu vari pagatavot arī no trim sastāvdaļām. Izkārto glāzītēs grieķu jogurtu, sasmalcinātos cepumus un savu mīļāko ievārījumu.

Sastāvdaļas: 400 g grieķu jogurts, 12 cepumi, upeņu, aveņu vai jauktais ogu ievārījums.

Pagatavošana: Cepumus smalki sadrupina blenderī vai ar aizspiežama maisiņa un gaļas āmuriņa palīdzību. Sagatavo glāzītes, to pamatnē ieber nedaudz sasmalcinātu cepumu. Tad liec jogurta kārtu, bet tad – ievārījuma kārtu. Ievārījuma kārtai vēlreiz uzber sasmalcinātos cepumus, tad atkal jogurtu, bet beigās uzliek vēl dažas karotītes ar ievārījumu. Un tā, kamēr glāzītes pilnas.

Deserta beidzamo kārtu dekorē ar sadrupinātiem cepumiem. Desertam ļauj 10 minūtes ievilkties un tad pasniedz.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru