2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Veselīgā nātru zupa – īsteni pavasarīgs ēdiens

Veselīgā nātru zupa – īsteni pavasarīgs ēdiens

Nātru zupa ir īsts pavasara ēdiens, turklāt nātres ir labs dzelzs avots, kas satur arī citus vērtīgus mikroelementus un vitamīnus. Tiem, kuri mīt tuvāk dabai, atliek doties ārā un plūkt vērtīgos augus, savukārt pilsētnieki nātres var meklēt tirgū.

Nepieciešams: 4 saujas nātru, 1 sīpols, 2 daivas ķiploka, 2 burkāni, 4 kartupeļi, 1 sauja miežu putraimu, 1,5 litrs buljona (ko iepriekš pagatavo no gaļas kauliņiem vai buljona kubiņiem), 4 olas, 1 ēdamkarote olīveļļas, sāls, naža gals maltu melno piparu, zaļumi pēc izvēles, krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai.

Pagatavošana: Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, nātres pievieno zupai un ļauj tai uzmest burbuli. 

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Atstājiet komentāru