2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Vārītās Lieldienu olas – 5 interesantas receptes “Lidl” gaumē (FOTO)

Lieldienas pienākušas. Istabu rotā pilns šķīvis ar dekorētām vārītajām olām. Jau pavisam drīz tās vajadzēs apēst. Notiesāt tās ar majonēzi vai brētlinām īsti nekārojas. Apēst tās šķiet nereāli, bet taisīt vēl vienu rasolu tiešām negribās. Ko ar tām darīt? 

Palīgā nāk “Lidl” garšu speciālisti, kas iedvesmojušies ne tikai no jaunā “Lidl Virtuve” recepšu portāla, bet arī no savām personīgajām pieredzēm un ceļojumiem uz citām valstīm, sagatavojot 5 garšīgas un interesantas receptes.

1.    Avokado – olu salāti ar tītara filejas strēmelītēm

Ja ledusskapī aizķērusies tītara fileja, tad šie salāti būs labs pamats vieglām, bet vienlaikus spēcinošām un pilnvērtīgām pusdienām vai vakariņām. Tītara fileja labi pazīstama kā viena no liesākajām gaļām, tādēļ šajā receptē daudz uzmanības pievērsts gardas un sulīgas mērces pagatavošanai. 

Sastāvdaļas 4 porcijām

4 vārītas olas
400 g tītara filejas
1 ēdamkarote “Primadonna” olīveļļas
1 paciņa ķiršu tomātu
1 romiešu lapu salātu galviņa 
2 avokado

Mērcei:
2 ēdamkarotes citrona sulas
4 ēdamkarotes “Acentino” itāļu balzametiķa 
1 ēdamkarote “Maribel” medus
1 ēdamkarote “Duc De Coeur” sinepju
5 ēdamkarotes “Primadonna” olīveļļas
Kressalāti 
sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana 

Tītara fileju sagriez garenās strēmelītēs, apkaisi ar sāli un pipariem un apcep eļļā uz pannas. Saplucini salātus, jo vislabāk garšos tieši ar rokām plucinātie salāti. Pārgriez tomātus uz pusēm. Sagriez avokado un nekavējoties apslaki to ar citrona sulu. Vārītās olas sagriez ripās vai daiviņās.  
Mērces pagatavošana – atsevišķā trauciņā sajauc medu, etiķi, sinepes un iemaisi to olīveļļā, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
Uz liela šķīvja kārto salātus, tomātus, avokado, tītara strēmelītes un olas, visu pārlejot ar gardo mērci un pārkaisot ar kressalātiem.

2.    Zaļo pupiņu salāti ar olu  

Vidusjūras virtuves iedvesmoti salāti, kas būs sātīgi, bet ne tik ļoti, lai pēc tiem uznāktu vēlme nosnausties. Derēs gan brīvdienu pusdienām, gan vakariņām.

Sastāvdaļas 1 porcijai

1 vārīta ola
125 g “Freshona” saldētu zaļo pupiņu
30 g “Pikok” karsti kūpinātas cūkas pavēderes
½ sīpola
1 ēdamkarote “Primadonna” olīveļļas
1 ēdamkarote “Acentino” itāļu balzametiķa
Svaigi pētersīļi, sāls un pipari

Pagatavošana

Uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztu kūpināto cūkas pavēderi, pēc tam šajā pašā pannā apcep zaļās pupiņas. Olu griez lielos gabalos, kārtojot uz šķīvja kopā ar pupiņām un apcepto šķiņķi. Mērcei sajauc olīveļļu un baltvīna etiķi, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Pārlej mērci salātiem un pārkaisi ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.

3.    Tunča un olu bagete

Ātra, un viegli pagatavojama uzkoda, ko var paņemt līdzi Lieldienu pastaigai svaigā gaisā vai arī notiesāt pēc kārtīgas izšūpošanās. 

Sastāvdaļas 1 porcijai

1 vārīta ola
¼ bagetes 
2 ēdamkarotes “Milbona” svaigā siera
1 kārbiņa “Nixe” tunča savā sulā
3 “Baresa” melnās olīvas
½ tējkarote maigu “Duc De Coeur” sinepju
¼ Ķīnas kāposta
1 liels tomāts

Pagatavošana 

Pārgriez bageti uz pusēm, maizes mīkstumam abās pusēs kārtīgi uzsmērē svaigo sieru un sinepes. Uz vienas puses liec salātlapas, sagrieztas olīvas, tunci, ripiņās sagriezto olu un tomātu. To visu nosedz ar bagetes otro pusi. Gatavs ēšanai uzreiz vai vēlāk. 

4.    Salāti ar bekonu, garnelēm un olu

Interesanta salātu recepte, kura izdosies, ja mājās ir garneles un bekons. Noteikti piemērota gardēžiem vai arī Lieldienu ciemiņu pārsteigšanai ar savu pavārmākslu.   

Sastāvdaļas 4 porcijām

2 vārītas olas
1 dzeltenais sīpols
120 g svaigu šampinjonu
6 “Pikok” bekona šķēles
200 g “Ocean Sea ” saldētu garneļu
1 ēdamkarote “Primadonna” olīveļļas
3 ēdamkarotes  “Acentino” sarkanvīna etiķa
1 ēdamkarote “Duc De Coeur” sinepju
200 g svaigu spināta lapu
2 ēdamkarotes “Alesto” Indijas riekstu

Pagatavošana

Sīpolu sagriez ripiņās, šampinjonus šķēlēs, un abus eļļā apcep pannā 3 minūtes. Pēc tam pannā apcep lielākās strēmelēs sagrieztu bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Notīri pannu. Pēc tam olīveļļā apcep garneles, pievienojot sāli un piparus. Sajauc sarkanvīna etiķi ar sinepēm – pārlej to garnelēm uz pannas. Visu viegli apmaisi un noņem no uguns. 

Uz šķīvjiem kārto spinātu lapas, tām pāri izvieto visus iepriekš apceptos dārzeņus, garneles un bekonu, pa virsu liec daiviņās grieztas olas. Atlikušo mērci no pannas vari pārliet salātiem kā mērci. Noslēgumā visu pārkaisi ar Indijas riekstiem. Šedevrs gatavs!

5.     Pildītas olas ar ikriem un grauzdēta maize ar Kamargas jūras sāls sviestu

Vienkārša, taču ļoti garda un izsmalcināta uzkoda, ar ko pārsteigt viesus Otrajās Lieldienās, izmantojot pēc olu kaujām un ripināšanas pa koka dēli pāri palikušās olas.

Sastāvdaļas 4 porcijām

8 olas
2  ēdamkarotes “Kania” majonēzes
1 ēdamkarote “Pilos” bezpiedevu jogurta
1  tējkarote “Duc De Coeur” Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes “DeLuxe” svaigu ikru
4 šķēles maizes
4 ēdamkarotes “DeLuxe” sviesta ar Kamargas jūras sāli
Svaigi kreses salāti vai maurloki
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Vārītās un nomizotās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā. Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa. Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas. 

Apgrauzdē maizes šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst. Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi. Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.

Atstājiet komentāru