Brīvdienām - sulīgā biezpienmaize, kas garšo visiem
- 07 janvaris 2023 --
- 0Komentāri
Sastāvdaļas: Mīklai - 200 g saldkrējuma sviests istabas temeratūrā, 150 g cukurs, 300 g milti, 2 TK cepamais pulveris, 1 sauja mannas putraimi, 1 šķipsna sāls. Biezpiena masai - 600 g biezpiens 9%, 400 g rikotas biezpiens bez sāls, 6 gab.olas, 150 g cukurs, 2 TK vaniļas cukurs vai pasta, 4 ĒK skābs krējums ar kaudzi 25%, 4 TK kartupeļu ciete, 2 gab. citronu miziņa no 2 citroniem.
Pagatavošana: Mīksto sviestu ar koka karoti saberž ar cukuru. Citā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un mannā. Miltu masu sajauc ar sviesta masu līdz sanāk drupačaina mīkla. To ar visu bļodu ieliek ledusskapī.
Gatavo biezpiena masu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Saputo olu baltumus stingrās putās. Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu un rikotas biezpienu, iemaisa cieti, pievieno skābo krējumu, citrona miziņu un samaisa (nekuļ). Masā ar diviem piegājieniem iecilā olu baltumus.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ņem lielo cepeškrāsns cepampannu, pārklāj ar cepampapīru un uz tā uzber drumstalas. Izlīdzina pa visu pannu un piespiež, lai tā turas kopā un ir stingra. Liek uz mīklas biezpiena masu, izlīdzina. Cep 180 grādos apmēram 45 min.
Labu apetīti!