2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mārrutku lapās skābēti gurķi. Ļoti kraukšķīgi

Mārrutku lapās skābēti gurķi. Ļoti kraukšķīgi

Gurķi skābēti mārrutku lapās ir gardi un kraukšķīgi, tāpēc to pagatavošanas darbietilpīgais process ir tā vērts. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: nelieli gurķi, mārrutku lapas, ķiploki, aveņu lapas, diļļu ziedi. SĀLĪJUMAM: 1 l ūdens, 2 ĒK sāls, 1 ĒK cukurs, 1 ĒK etiķis 9%.

Pagatavošana: Ja mārrutku lapas ir lielas, tad tām ir jāizgriež vidus kāts, jo tas nelocīsies. Ja lapas būs nelielas, tad tās būs viegli lokāmas. Uz katras mārrutku lapas liek 4 aveņu lapas, 2 diļļu ziedus, pāris šķēles ķiploka, gurķi un sarullē vīstoklītī. Vīstoklīšus liek trīslitru burkā. Kad burka piepildīta, sagatavo sālījumu. Ūdeni lej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Gurķus pārlej ar verdošo sālījumu. Pirms aizvākošanas katrā burkā lej 1 ĒK etiķi. Atdzesē un liek pagrabā uz 3-4 mēnešiem.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru