2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Desertā gardums ar odziņu: vienkāršā ķiršu kūka

Desertā gardums ar odziņu: vienkāršā ķiršu kūka

Ķiršu sezona ir klāt. Uztura speciālisti apgalvo – ķirši ir vienas no visveselīgākajām ogām. Pētījumos pierādīts – ķirši, vienalga, svaigi, saldēti vai ķiršu sula, satur daudz antioksidantu – vielu, kas organismam palīdz cīnīties pret dažādām slimībām un neitralizē veselībai kaitīgos brīvos radikāļus. Pierādīts arī, ka ķirši mazina artrīta, podagras un galvas sāpes, kā arī sirds slimību un diabēta attīstības risku.

Kad saldo un skābo ogu svaigā veidā ēsts gana daudz, varam no tām pagatavot arī kādu kārumu. Piedāvājām izcept vienkāršo ķiršu kūku. Recepti piedāvā tasty.lv.  

Sastāvdaļas: 2 gab. olas, 200 g cukurs, 100 g margarīns, 300 g kviešu milti, 1 TK cepamais pulveris, 1 TK vaniļas cukurs, pēc garšas kanēlis, 100 g ķiršu sula vai piens, ķirši. Dekorēšanai: pēc garšas pūdercukurs.

Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Olas saputo, pakāpeniski pievieno un iekuļ cukuru un izkausētu margarīnu. Pievieno sausās sastāvdaļas kopā ar pienu vai sulu. Daļu no kauliņiem atbrīvotu ķiršu liek formā, pārlej ar mīklu. Virs mīklas vienmērīgi izkārto pārējos ķiršus. Cep apmēram 30-35 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 

Ķiršu vietā var izmantot citus augļus vai ogas.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru