2020.gada 5. augusts

Arvils, Osvalds

Vasaras gardums - kabaču rulete ar sēnēm

Vasaras gardums - kabaču rulete ar sēnēm

Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda ikdienai un mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm - rulete. Sastāvdaļas: 800 g kabači, 3 olas, 200 g cietais siers, 1 glāze kviešu milti, 450 g burkāni, 1 sīpols,  pēc garšas garšvielas, 300 g šampinjoni vai meža sēnes, 10 g sviests, 2 ĒK augu eļļa.

Pagatavošana: Kabačus smalki sarīvē, pievieno sāli un nospiež lieko šķidrumu. Pievieno garšvielas pēc garšas, 100 gramus smalki rīvēta siera un olas, visu kārtīgi sajauc. Beigās pievieno miltus, visu samaisa, iegūstot kabaču pankūku mīklai līdzīgu masu. Cepamplāti izklāj ar cepampapīru, ko pārziež ar sviestu. Pārlej kabaču masu un cep 180 grādos 15-20 minūtes. Kamēr cepas kabači, gatavo pildījumu. Smalki sagrieztus sīpolus apcep, pievieno rīvētus burkānus un smalki sagrieztas sēnes. Kad dārzeņi mīksti, pievieno smalki sarīvētu sieru un visu samaisa. Izņem kabaču "biskvītu" no krāsns un vēl karstam pāri liek pildījumu, izlīdzinot vienmērīgā kārtā. Sarullē, veidojot glītu ruleti, rullē ar cepampapīra palīdzību, kas atrodas zem kabaču plāts. Gatavo ruleti ietin folijā un liek cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm. Pirms pasniegšanas kabaču ruleti pilnībā atdzesē, tad sagriež šķēlēs. 

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru