2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu

Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu

Piedāvājam pagatavot plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: 250 g milti, 4 gab. olas, 500 ml piens, šķipsna sāls, 500 ml saldais krējums, 180 g vājpiena biezpiens, 300 g zemenes.

Pagatavošana: Izsijā miltus ar sāli un samaisi tos ar viegli sakultām olām. Sāc lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpini maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriež nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu. Sagaida, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriež uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti.

Visas izceptās pankūkas liek izklātas vienu virs otras. Gatavo krēmu. Saputo putukrējumu vidēji stingrās putās, pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķā bļodiņā ar dakšiņu sasmalcina biezpienu, lai tas ir irdens un bez lieliem kunkuļiem. Pa karotei biepziena iecilā putukrējumā, līdz izmantots viss biezpiens. Pēc garšas var pievienot vēl cukuru. Uz pankūkas uzsmērē krēmu, pa virsu tam liek šķēlēs sagrieztas zemenes. Sarullē pankūku un pasniedz.

Atstājiet komentāru