2024.gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

8.marta galdā - ar siera salātiem pildītas 'tulpes'

8.marta galdā - ar siera salātiem pildītas 'tulpes'

Svētdien, 8.martā  atzīmē Starptautisko sieviešu dienu, kad stiprā dzimuma pārstāvji sveiks savas daiļā dzimuma pārstāves. Tradicionāli šajā dienā tiek pasniegti pavasara ziedi – tulpes. Ja vēlies kādu pārsteigt ar īpaši oriģinālu dāvanu, svētkos ierastā ziedu pušķa vietā pagatavo ēdamās "tulpes". Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: 7 gab. plūmju tomāti, 3 gab. olas, 130 g siers, 2 gab. ķiploka daiviņas, pēc garšas sāls, pēc garšas majonēze, sauja sīpolloki.

Pagatavošana: Plūmju tomātus krusteniski iegriež, bet ne līdz galam, un uzmanīgi izņem mīkstumu. Gatavo salātus, ko pildīt tomātu "tulpēs". Novāra olas, sarīvē uz rupjās rīves. Klāt piespiež ķiplokus, pievieno sarīvētu sieru, sāli un majonēzi. visu kārtīgi samaisa un pilda tomātos. Kārto uz šķīvja, veidojot tulpes, kur tomāti ir ziedi, bet par kātiem izmanto lociņus, pētersīļus, puravus un citus zaļumus.

Piebilde – salātu pagatavošanai var izvēlēties arī dažādas krāsas plūmju tomātus gan sarkanus, gan dzeltenus, kā arī dažāda lieluma plūmju tomātus, tad pušķis būs gan krāsaināks, gan daudzveidīgāks. Ja izvēlas vairāk tomātu nekā minēts receptē, tad attiecīgi jāpalielina salātu daudzums pildījumam.

Labu apetīti un priecīgus svētkus!

Atstājiet komentāru