2019.gada 7. decembris

Anta, Antonija, Dzirkstīte

Svētku galdam - pīrādziņi ar sulīgu maltās gaļas pildījumu

Svētku galdam - pīrādziņi ar sulīgu maltās gaļas pildījumu

Kas var būt labāks svētku galdam, par klasisko recepti - gardiem pīrādziņiem ar trauslu, mutē kūstošu mīklas garoziņu un sulīgu, bagātīgu maltās gaļas pildījumu. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: MĪKLAI - 4,5-5 glāzes milti, 280 ml piens, 180 g sviests, 7 g sausais raugs, 100 ml silts ūdens, 2 šķipsnas sāls, 2,5 ĒK cukurs. PILDĪJUMAM - 2 ĒK eļļa, 1 liels sīpols, 500 g cūkgaļas maltā gaļa, 200 g kūpināts šķiņķis, 4 daiviņas kiploki, sāls un melnie maltie pipari pēc garšas, 1 selerijas kāts, 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana: Katliņā ielej pienu, pievieno sāli, ēdamkaroti cukura, mīkstu istabas temperatūras sviestu, z nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, silda, līdz sviests izkusis, ļauj atdzist. Krūzītē ielej siltu ūdeni, pievieno raugu, atlikušo cukuru, visu samaisa, krūzīti noliek siltā vietā uz 10–12 minūtēm, līdz raugs sāk putot. Lielā bļodā iesijā četras glāzes miltu, tad pievieno raugu, pienu, samaisa un sāk mīcīt, līdz mīkla "atlec" no rokām, ja vajag vēl pievieno miltus. Mīklu liek siltumā raudzēties uz stundu. 

Gatavo pildījumu. Sagriež sīpolu, ķiplokus un šķiņķi lielos gabalos. Pannā apcep sīpolus, malto gaļu un šķiņķi, cepjot pievieno sāli un piparus. Pannas saturu samaļ ar gaļas maļamo mašīnu, samaļ arī ķiplokus un selerijas kātus. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem, veido pīrādziņus un cep gatavus. No šī produktu daudzuma sanāks aptuveni divas cepešpannas pīrādziņu

Atstājiet komentāru