2019.gada 12. novembris

Kaija, Kornēlija

Ābolu laiks ir klāt! Cepam ābolu cepumus

Ābolu laiks ir klāt! Cepam ābolu cepumus

Vienkārši un ātri pagatavojams ābolu sezonas našķis – aromātiski un sulīgi cepumi. Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: 60 g sviests, 4 ĒK cukurs, pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence, 1 ola, šķipsna sāls, 150 g milti, 2 āboli, 1 TK cepamais pulveris.

Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. Mīkstu sviestu liek bļodā, pievieno olu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un saputo gaisīgā masā, līdz cukurs izšķīdis. Pieliek izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu labi samaisa. Pievieno nomizotus, kubiņos sagrieztus ābolus un visu labi samaisa. Ar ēdamkaroti ņem mīklas piciņas, liek uz cepamās plāts un viegli saplacina, veidojot cepumu formu. Cep 20 minūtes, līdz cepumiņi ir zeltaini. Izņem no krāsns, atdzesē un bauda.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru