2019.gada 19. oktobris

Drosma, Drosmis, Elīna

Našķis: Gardie ābolu gredzeni ar saldējumu

Našķis: Gardie ābolu gredzeni ar saldējumu

Jūlijā dārzā zem ābeles varam atrast jau pirmos vasaras ābolus, kas noder kādam gardam saldēdienam. Piedāvājam pagatavot gaisīgos un gardos ābolu gredzenus,  Ja patīk temperatūru kontrasti, tos var ēst vēl siltus ar aukstu saldējumu.

Sastāvdaļas: 3 vidēja lieluma āboli, 1 ola, 1 ĒK krējuma, 2 ĒK cukura, 1 ĒK pūdercukura; pāris karotes piena, 3 - 4 ĒK miltu, 1 /2 tējk. Sāls, 1 /2 tējk. sodas, eļļa vārīšanai.

Pagatavošana:Ābolus nomazgā, nomizo, izdur serdi un sagriež 1 cm biezās ripās un apbārsta ar cukuru. Olas saputo ar cukuru un sāli, pieliek krējumu un pienu, sodu, pieber miltus. Visu sakuļ mīklā, kurā iegremdē ābolu gredzenus. Izņem un liek vārīties uzkarsētā eļļā. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar saldējuma bumbiņām pie kafijas vai tējas. Labi garšo arī bez saldējuma ar pienu.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru