2019.gada 19. septembris

Muntis, Verners

Spageti gaileņu un kausētā siera mērcē 

Spageti gaileņu un kausētā siera mērcē 

Pēc pēdējo nedēļu lietavām, mežos sācies gaileņu laiks. Kad gaileņu mērce pagatavota visās zināmajās variācijās, laiks ieviest jaunas vēsmas ēdienkartē, pagatavojot sēnes kausētajā sierā vienā pannā ar spageti.

Sastāvdaļas: 2/3 paciņa spageti, 1paciņa kausētā siera, 500 ml gailenes, 3 ĒK eļļa, 1 ĒK sviests pēc garšas sāls un malti melnie pipari, pētersīļi ((vai citi zaļumi pēc izvēles), 1 TK
citronu sula.

Pagatavošana: Novāra spageti, nokāš, atstājot aptuveni 1/2 glāzi šķidruma. Kamēr makaroni vārās, pannā iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sausas, iepriekš notīrītas gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos), pievienojot sāli, piparus un citronu sulu. Pēc 4-5 minūtēm pievieno sviestu, kapātus pētersīļus un uz mērenas liesmas sautē vēl 5 minūtes. Iemaisa kausēto sieru un no makaroniem nolieto šķidrumu. Kad siers iemaisīts, liek pannā spageti, apmaisa un karsē aptuveni minūti. Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru