2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Pilsētas svētkiem - saldā spinātu biskvīta torte ar krēmsieru

Pilsētas svētkiem - saldā spinātu biskvīta torte ar krēmsieru

Spināti šīs tortes biskvītam piešķir tikai košu un neparastu krāsu, jo garšā dominē maigais krēmsiera – putukrējuma krēms ar izteikti citronīgu aromātu. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: 100 g mellenes, 30 g cukurs. Mīklai: 3 saujas spināti, 2 olas, 120 g cukurs, 1 TK vaniļas ekstrakts, 160 g vīnogu kauliņu eļļa, 190 g milti, 2 ĒK citronu sula, 2 TK cepamais pulveris, 1 TK rīvēta citrona miziņa. Krēmam: 200 ml 35% saldais krējums, 180 g bezpiedevu krēmsiers, 3–4 ĒK pūdercukurs.

Pagatavošana: Krāsni sakarsē līdz 170 grādiem, formu ietauko ar sviestu un pārber ar miltiem, lieko nokratot nost. Spinātus un eļļu ieliek blenderī, pievieno citrona sulu un citrona miziņu. Sablendē. Olas sakuļ ar cukuru līdz gaisīgām putām. Pievieno olām spinātu-citronu masu un vēl sakuļ mazā ātrumā. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iemaisa mīklā. Ielej formā un cep aptuveni 30-35 minūtes. Pēc cepšanas izņem no formas un pilnībā atdzesē. Krēmam sablendē krēmsieru (var izmantot arī biezpienu). Tad sakuļ saldo krējumu, pievieno krēmsieru un pūdercukuru. Atdzisušo biskvītu sagriež uz pusēm vai trijās daļās un pārsmērē ar krēmu. Mellenes ber katliņā, pievieno cukuru un vāra 5-7 minūtes, tad sablenderē un pārsmērē biskvīta kūkas kārtu un veido kūku.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru