2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Gardā rabarberu biskvītkūka ar zemenēm

Gardā rabarberu biskvītkūka ar zemenēm

Čaganā biskvīta mīklā iecep skābenos rabarberu kātus un sulīgas zemeņogas, nobeigumā pārlejot kūku ar maigu kanēļa cukura krēmu. Recepti iesaka tasty.lv.

Sastāvdaļas: 3-4 rabarberi, 20-25 zemenes, BISKVĪTAM: 4 olas, 150 g cukurs, 150 g, milti pēc garšas vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts, šķipsna sāls, sviests formas ieziešanai, 2 ĒK cukurs formas pārkaisīšanai. KRĒMAM: 1 ola, 3 ĒK cukurs, 3 ĒK skābs krējums, pēc garšas kanēlis.

Pagatavošana: Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež veidni ar sviestu, izkaisa ar cukuru un izkrata, lai cukura kārtiņa vienmērīgi pārklātu visu ietaukoto veidni.  Zemenes noskalo, atdala kauslapas. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. 

Gatavo biskvītu. Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumu saputo ar pusi no cukura un vaniļas cukuru. Baltumam pieliek šķipsnu sāls, otru daļu cukura un saputo stingrās putās. Dzeltenumu ar baltumu apvieno vienā traukā un viegli saputo. Pa daļām ber klāt izsijātus miltus un saputo. Lej biskvīta mīklu formā. Bagātīgi uzber rabarberus un zemenes, ļauj iegrimt mīklā. Cep 25-30 minūtes.

Sagatavo krēmu pārliešanai. Sakuļ olu ar skābu krējumu, cukuru un kanēli viendabīgā masā. Kad kūka gatava, to pārlej ar krēmu, izslēdz cepeškrāsni un kūku uz 5-10 minūtēm atstāj krāsnī.

Atstājiet komentāru