2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Grilēti dārzeņi un kartupeļi gan veģetāriešiem, gan laba piedeva šašlikam un desiņām

Gaišie vakari mudināt mudina doties laukā, svaigā gaisā, un arī maltītes arvien biežāk ieturam dārzā vai sarīkojam pikniku. Pirmajiem grila vakariem pietiek ar ātri apsildītu desiņu pat uz daudzdzīvokļu nama balkona, bet - jo vakari garāki, jo vairāk laika varam veltīt kvalitatīva ēdiena pagatavošanai uz grila. Vēl jau ir vēsi, vēl vajag siltāku jaku vai pledu, tomēr svaigā gaisā pagatavotam ēdienam ir savs šarms, kaut kas no brīvības, jaunības trakuma un pavasara reibuma. Līdztekus ceptai gaļai un desiņām, uz grila var pagatavot arī gardus dārzeņus un kartupeļus.

Sastāvdaļas:
1 baklažāns
1 cukinī
1 sīpols
1 asais pipars
1 tomāts
300 g olīveļļas
Garšvielas dārzeņiem
Svaigs pētersīlis vai citi zaļumi (dekorācijai)

Pagatavošana: Dārzeņus griež lielos gabalos, nosmērē ar 50 g olīveļļas (vai rapšu eļļas) un apkaisa ar garšvielām.
Sakārto restēs un grilē uz oglēm, cepšanas laikā vairākas reizes (pēc vajadzības) apsmērē ar olīveļļu.

Līdzteku jau minētajiem dārzeņiem, ļoti garšīgi ir uz iesma cepti kartupeļi. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, bet nemizo.   Sagriež tos biezās šķēlēs. 
Pārkaisa šķēles ar sāli un pipariem. Viegli pārslaka ar olīveļļu (vai rapšu eļļu). Turot ieslīpi (leņķī), kartupeļu šķēles uzdur uz iesma. 
Liek iesmus uz oglēm un apgrozot izcep šķēles zeltaini brūnas.  

Grilētus dārzeņus pasniedz izdekorētus ar svaigu pētersīli vai jebkuriem citiem zaļumiem, kas vislabāk garšo. Šādi grilēti dārzeņi ir lieliska piedeva šašlikam
vai ceptām desiņām.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru