2020.gada 15. jūlijs

Egija, Egmonts, Egons, Henrihs, Henriks

Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumu kārtām

Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumu kārtām

Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumiem ir latviešu kūku klasika. Šajā receptē tiek piedāvāti daži jauni akcenti jau ierastā kūkas garšu gammā. Sastāvdaļas biezpiena masai:

1 kg  9% pilnpiena biezpiena
600 ml 35% saldā krējuma
300 g baltā cukura
250 g Saldā laime upeņu marmelādes, smalki sagriezta

Kūkas kārtām

360 g klasisko cepumu Selga
360 g cepumu Selga ar šokolādes garšu 

Glazūrai

200 g Ekstra tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
200 g Straupe 82% saldkrējuma sviesta, sagriezts gabaliņos 

Dekorēšanai

100 g Saldā laime smiltsērkšķu marmelādes
100 g Saldā laime aveņu marmelādes
1/2 paciņa cepumu Selga ar apelsīnu sukādēm
1/2 paciņa cepumu Selga ar šokolādes gabaliņiem

Pagatavošana

Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samal biezpienu kopā ar cukuru un saldo krējumu. Pievieno upeņu marmelādi un iemaisa. Liek kopā kūku. Katrai kārtai izmanto 180 g cepumu. Virs katras kārtas klāj biezpiena masu. Kad kūka salikta, liek ledusskapī savilkties uz vismaz 2 h, lai biezpiena masas mitrums ievelkas cepumos. Kad kūka gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kūku ar glazūru. Atdzesē, lai glazūra sastingst. Dekorē kūku ar krāsainām marmelādēm un apaļiem Selgas cepumiem. Pasniedz.

Avots/Foto: gardezi.lv

Atstājiet komentāru