2020.gada 6. jūlijs

Anrijs, Arkādijs

Sagaidot pavasari ceļam galdā mazās sviesta pankūkas

Sagaidot pavasari ceļam galdā mazās sviesta pankūkas

Svētdiena, būdama visskaistākā un mierīgākā no nedēļas dienām, ir kā radīta, lai ēstu pankūkas visdažādākajās to izpausmēs. Pankūkas mēs varam baudīt teju visās trīs ēdienreizēs – saldas, ar gardu ievārījumu brokastīs, ar sieru, malto gaļu vai biezpienu pildītas pankūkas pusdienās, kā arī kraukšķīgi debešķīgas kartupeļu pankūkas vakariņās. Ātri pagatavojamas gardas brokastīm ir mazās sviesta pankūkas. Sastāvdaļas: 50 g sviests (kausēts), 300 ml milti, 3 TK cepamais pulveris, 1 TK sāls, 1 ĒK cukurs, 1 ola, 250 ml piens, eļļa cepšanai.

Pagatavošana: Nelielā bļodiņā izkausē sviestu, noliek malā. Lielā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Miltu vidiņā izveido iedobi un ielej kausēto sviestu, pievieno olu un pienu. Samaisa gludu mīklu, sākot maisīt no centra. Ļauj mīklai atpūsties piecas minūtes. Tikmēr sakarsē pannu ar nelielu eļļas daudzumu. Cep nelielas pankūkas. Gatavās pankūkas liek uz silta šķīvja, lai neatdziest. Pasniedz ar ievārījumu, kļavu sīrupu vai medu.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru