2020.gada 2. jūlijs

Halina, Ilvars, Lauma

Gatavojam pērnā gada ražu: Pildīts ķirbis

Gatavojam pērnā gada ražu: Pildīts ķirbis

Gana rudenī iegūtais ķirbis ir gaidījis savu kārtu, lai tiktu garšīgi pagatavots. Griez, mizo, liec uz pannas vai met katliņā un gatavo gardus ēdienus, kas bagāti košām krāsām. Ķirbis zupās, pamatēdienos, pankūkās un pat salātos: kārtīgi oranža recepšu izlase. Šoreiz piedāvājam pagatavot – pildītu ķirbi ar cūkgaļu un dārzeņiem. Taču pildījuma saturam var izmatot arī malto gaļu, putna gaļu vai citas sastāvdaļas pēc savas garšas, gaumes un izvēles. Sastāvdaļas: 1 vidēji liels ķirbis, 500 g cūkgaļas, 1 burkāns, 1 paprika, 1 sīpols, sāls pēc garšas, eļļa.

Pagatavošana: Cūkgaļu sagriež gabaliņos un apcep eļļā. Pievieno uz sakņu rīves sarīvētu apceptu burkānu, salmiņos sagrieztu papriku un sasmalcinātu sīpolu. Pielej mazliet ūdens, pieber sāli, piparus, visu izmaisa un sautē 40 minūtes. Ķirbim nogriež augšadaļu, izņem sēklas ar mīkstumu. Mīkstumu sagriež gabaliņos un pievieno gaļai, nedaudz vēl pasautē. Pilda ķirbī sautējumu, atliek atpakaļ nogriezto daļu, ķirbi pārklāj ar foliju, liek aukstā cepeškrāsnī un cep zemā temperatūrā – apmēram 100-150 grādos - divas stundas.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru