2019.gada 16. oktobris

Daiga, Dinija

Laša galvas zupa ar kausēto sieru

Laša galvas zupa ar kausēto sieru

Lai gan zivju izvēle ir ļoti plaša, viena no veselīgākajām noteikti ir lasis. Tas ir liess olbaltumvielu avots, kas pārpilns ar vērtīgajām omega 3 taukskābēm, kas mazina iekaisuma procesus organismā un ir būtiskas sirds un asinsvadu sistēmas, kā arī kaulu veselībai. Zinātnieki atklājuši, ka cilvēki, kas ēd zivis divas līdz trīs reizes nedēļā, krietni retāk slimo ar nopietnām sirds slimībām.

Sātīgu un gardu laša zupu ar kausēto sieru var pagatavot no laša galvas vai laša zupas izlases. Recepti piedāvā tasty.lv.

Sastāvdaļas: Laša galva vai laša zupas izlase, burkāni, kartupeļi, zaļie zirņīši, puravi, dilles, lociņi, kausētais siers, sāls un pipari pēc garšas.

Laša galvu un asakas liek aukstā ūdenī, savāra krietni un tad visu ņem ārā. Buljonu caur sietu izkāš.
Buljonā liek iekšā burkānus, kartupeļus, zaļos zirņus, puravus un daudz svaigu vai saldētu diļļu. Kad kartupeļi mīksti, pievieno laša gabaliņus, sāli, piparus, iemaisa kausēto sieru un uzvāra. 

Pasniedz ar svaigierm zaļumiem – lociņiem, dillēm, pētersīļiem. Ja vēlas zupu pikantāku var pievienot mārrutkus.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru