2019.gada 21. novembris

Andis, Zeltīte

Vēsai dienai - sātīgā ungāru gulašzupa

Vēsai dienai - sātīgā ungāru gulašzupa

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēs iztikt bez pamatēdiena.

Sastāvdaļas: 250 g sīpoli, 2 gab.paprika, 250g tomāti, 1 gab. ķiploka daiviņa, 200g cūkgaļas kakla karbonāde, 200 g liellopa gaļa, pleca gabals, 1 TK timiāns, 1 gab.lauru lapa, 2 TK paprikas pulveris, sāls, malti melnie pipari un cukurs – pēc garšas, 1,5 l gaļas buljons, šķipsna maltas ķimenes, 1 TK rīvēta citrona miza, 150g skābais krējums.

Pagatavošana: Sīpolus un ķiploku notīra un sasmalcina. Papriku nomazgā, iztīra un sagriež sloksnītēs. Katru tomātu sagriež 8 daiviņās. Gaļu sagriež gabaliņos, liek sakarsētā katlā un stipri apcep, nepievienojot taukvielas. Tad gaļai pievieno dārzeņus un, nepārtraukti maisot, labi apbrūnina. Pielej buljonu, pievieno piparus, cukuru, timiānu, paprikas pulveri, lauru lapu, un vāra aptuveni stundu. Nogriež uguni, pievieno ķimenes, citrona miziņu un sāli. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru