2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Rudens našķis: Ķirbju kūka ar smilšu mīklu

Rudens našķis: Ķirbju kūka ar smilšu mīklu

Rudens ir ķirbju laiks. Ķirbī ir vairākas minerālvielas, kas nepieciešamas organismam – varš, dzelzs, magnijs un kālijs, sēkliņās cinks un selēns, kā arī B,C, E, PP vitamīni. Visi šie elementi ir ideāli sabalansēti, kas ir obligāts priekšnoteikums pareizai vielmaiņas procesu norisei. Tāpēc ķirbjus ieteicams izmantot uzturā gan svaigus, gan ceptus, gan vārīrtus vai sautētus. Piedāvājam pagatavot tasty.lv ieteikto kirbju kūku ar smilšu mīklu, kas īpaši garda ir kopā ar putukrējumu vai saldējumu.

Sastāvdaļas: smilšu mīkla, ķirbji, olas, cukurs, saldais krējums, ½ citrona sula, kanēlis, muskatrieksts, malts ingvers.

Pagatavošana: Apakšā apaļajā formā liek smilšu mīklu, to pirms pildīšanas ar ķirbju masu cepeškrāsnī cep gandrīz gatavu.

Ķirbju masa top “uz aci”, bet pamatā tā sastāv no tvaicētiem (vai vārītiem un kārtīgi notecinātiem) un sastampātiem ķirbjiem (kādas 2 glāzes ķirbju biezeņa lielajai cepamformai), pāris atsevišķi ar cukuru saputotām olām, saldā krējuma (nepilnas paciņas), puses citrona sulas un sarīvētas citrona miziņas, kā arī liek klāt bagātīgi kanēli, muskatriekstu, maltu ingveru, utml.garšvielas.

Ķirbju biezeni un visu pārējo sajauc kopā un pilda pusgatavajā smilšu mīklā. Tad šauj krāsnī un kādos 200 grādos cep, līdz masa sabiezē. Ēd ar putukrējumu, saldējumu, vai vienu pašu.

Atstājiet komentāru