2019.gada 16. oktobris

Daiga, Dinija

Kugelis – gardums no latgaļu virtuves

Kugelis – gardums no latgaļu virtuves

Latgales pusē no lietuviešiem aizgūti ne tikai cepelīni, bet arī kugelis – kartupeļu sacepums ar sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem. Vislabāk tas garšos, ja būs cepts malkas krāsnī uz oglēm, bet var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.

Sastāvdaļas: 8 kartupeļi, 150g kūpināta gaļa, 100g cauraudzītis, 2 sīpoli.

 Pagatavošana: Nelielos gabaliņos sagriež sīpolus un gaļu. Vislabāk ir izmantot divu veidu gaļu – liesāku kūpinājumu, kas piešķirs patīkamu smaržu un garšu un cauraudzīti, kura treknuma daļa piešķir sulīgumu. Vispirms uz pannas eļļā apcep sīpolus, tad pievieno gaļu un turpina cept. Nomizo kartupeļus, sarīvē tos uz smalkās rīves. Šķidrums nekādā gadījumā nav jānokāš! Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un gaļu, kā arī ēdamkaroti eļļas, visu kārtīgi sajauc. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masai jābūt pašķidrai, tāpēc jāizvēlas pēc iespējas sulīgākus kartupeļus. Lej ietaukotā veidnē un cep 190 grādos 40 minūtes. Pasniedz karstu ar kārtīgu karoti skābā krējuma.

 Ieteicams uzreiz arī apēst visu kugeli, jo auksts vai uzsildīts tas vairs nebūs tik garšīgs.

Atstājiet komentāru