2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Šokolādes kūka ar bumbieriem

Šokolādes kūka ar bumbieriem

Krēmīga, bagāta un salda šokolādes kūka, kuras pagatavošanai izmanto šokolādes lazdu krēmu, piemēram, “Nutella” vai kādu citu līdzīgu.

Sastāvdaļas: 400g šokolādes lazdu krēms istabas temperatūrā, 50g sviests istabas temperatūrā, 3 lielas olas, šķipsna sāls, 140g milti, 25g kakao, 1 TK cepamais pulveris, 2 apaļi bumbieri, 2 ĒK aprikožu ievārījums, 50g lazdu rieksti (plaucēti, bez miziņām).

Pagatavošana: Liek karsēties cepeškrāsni uz 150ºC. Bļodā sajauc šokolādes krēmu ar sviestu, olām un šķipsnu sāls. Ar mikseri labi sakuļ, līdz masa ir gaisīga un gluda. Caur sietu iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri un ar karoti uzmanīgi izmaisa. Liek mīklu ietaukotā formā.

Uzsilda aprikožu ievārījumu un izkāš caur sietiņu. Nomizo bumbierus un sagriež četrās vai divās daļās (atkarībā, cik lieli bumbieri), izņem serdi. Katrā ceturtdaļā garenvirzienā iegriež vairākus iegriezumus, nepārgriežot bumbieri pie šaurā gala. Bumbieri nedaudz papleš, lai veidojas neliels vēdeklis. Ar kulinārijas otu apsmērē bumbierus ar silto ievārījumu. Pēc tam ar sagatavotajiem bumbieriem rotā kūkas virspusi zieda formā. Liek karstā cepeškrāsnī uz 40 min, līdz kūka pacēlusies un tai izveidojusies garoziņa. Kad kūka ir gatava, tā ir vēl nedaudz mitra un iesprausts skaliņš aplips ar mīksto kūku. Nedrīkst pārcept kūku pārāk sausu!

Atstājiet komentāru