2019.gada 15. oktobris

Eda, Hedviga, Helvijs

Kraukšķīgās kartupeļu siera bumbiņas

Kraukšķīgās kartupeļu siera bumbiņas

Kartupeļu bumbiņas ar sieru ir lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušo kartupeļu biezputru. Zeltaini kraukšķīgās bumbiņas ļoti garšos arī bērniem.

Sastāvdaļas: 2 glāzes kartupeļu biezputras, 2 gab. Olas, 3 ĒK milti, 3 ĒK rīvēts siers, pēc garšas sāls, šķipsniņa ķimenes, eļļa cepšanai, rīvmaize.

Pagatavošana: Katliņā uzkarsē eļļu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un sakuļ ar dakšu. Bļodiņā ieber rīvmazi. Olu dzeltenumus sajauc ar kartupeļu biezputru, sāli, rīvētu sieru, miltiem, ķimenēm un veido apaļas bumbiņas. Katru kroketi apviļā no sākuma olu baltumā, tad rīvmaizē un cep eļļā, līdz tās kļūst zeltainas. Bumbiņas izņem no eļļas ar putu karoti un nosusina lieko eļļu, uzliekot uz papīra dvieļa. Pasniedz ar krējuma-ķiploku mērcīti vai kādu citu pēc savas izvēles.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru