2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Siera kūka bez cepšanas - “Nutella”

Siera kūka bez cepšanas - “Nutella”

Šo siera kūku, kuras recepti piedāvā tasty.lv, var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma.

Sastāvdaļas: KŪKAS PAMATNEI: 360g cepumi “Selga” ar šokolādes garšu (2 pac.), 180 g sviesta (istabas temp.), 50 ml melnais upeņu balzāms. KŪKAI: 800 g bezpiedevu krēmsiers, 400 g krēms “Nutella”, 20 g želatīns, ½ citrons. DEKORĒŠANAI: lazdu rieksti, zemenes.

Pagatavošna: Sagatavo kūkas pamatni – smalki sadrupina cepumus, sajauc tos ar sviestu, pievieno balzamu. Ja kūku nevēlas ar alkoholu, tad balzāmu nepievieno. Samīcīto cepumu masu saber kūkas pamatnē un stingri piespiež pie formas. Kūkas formu ar cepumiem ieliek ledusskapī. Kamēr kūkas pamatne ledusskapī sastingst, uzbriedina želatīnu. Gatavo kūkas pildījumu – ar mikseri saputo krēmsieru, pievieno "Nutella" krēmu un visu vēlreiz saputo. Ja kūka šķiet pārāk salda, pievieno citrona sulu pēc garšas. Kad želatīns ir piebriedis, to izkausē un lej šokolādīgajā krēmsiera masā un saputo ar mikseri. No ledusskapja izņem kūkas formu ar cepumu masu un lej virsū šokolādīgo masu. Kūkas virsmu izlīdzina. Kūku ievieto ledusskapī, lai tā sastingst. Vēlāk dekorē ar sakapātiem lazdu riekstiem, kārdinošām ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru