2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Piena zupa ar kartupeļu klimpām un sviestu

Piena zupa ar kartupeļu klimpām un sviestu

Piedāvājam izbaudīt latviskas garšas, pagatavojot vienu no latviešu virtuves ēdieniem - piena zupu ar kartupeļu klimpām.

Sastāvdaļas: 1,5 l piena, 4-5 lieli kartupeļi, 1-2 ĒK milti, 1 ola, 1 ĒK sviests, pēc garšas sāls.

Pagatavošana: Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, caur marli nospiež lieko sulu (neizlej!), līdz masa ir, cik vien iespējams, sausa. Pievieno kartupeļu masai olu, miltus (tik daudz, lai iegūtu saturīgu, veidojamu masu), sāli un cieti, kas nostājusies bļodiņas apakšā, nolejot kartupeļu sulu. Visu labi samaisa, veido mazas bumbiņas.

Katliņā uzkarsē pienu, pa vienai iemērc klimpiņas. Pievieno sviestu un sāli. Kad bumbiņas uzpeld, pavāra zupu uz nelielas liesmas vēl 3-4 minūtes, un tā ir gatava pasniegšanai.

Lai labi garšo!

 

Atstājiet komentāru