2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Gards našķis - rabarberu žagariņi

Gards našķis - rabarberu žagariņi

Rabarberu žagariņi ir tie paši ierastie žagariņi, tikai papildināti ar skābenu pildījumu. Sezonā, kad rabarberi beigušies, viducītī var ielikt ogas, piemēram, zemenes, avenes, upenes un citas vai ieziest ievārījumu.

Sastāvdaļas: 2 olas, 150 g cukura, 150 g skābā krējuma, 500 g kviešu miltu, 1 tējk. sodas, vaniļas cukurs, sāls, pāris rabarberu kātu, eļļa vārīšanai.

Pagatavošana: Rabarberus nomizo un sagriež plānās, garenās strēmelītēs. Apviļā cukurā. Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, nedaudz vaniļas cukura un ar mikseri saputo, līdz cukurs izkūst. Olu un cukura masai pievieno 150 gramus skābā krējuma (apmēram 5 ēdamkarotes), kas samaisīts ar sodu un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa. Maisot masai pakāpeniski pievieno kviešu miltus. Kad mīkla jau ir kļuvusi tik stingra, ka ar karoti grūti maisīt, turpina to mīcīt ar rokām, līdz izveidojas viendabīgs mīklas klucītis. Mīklu izrullē plānā kārtā, sagriež ar nazi, tā, lai veidojas nelieli vienādsānu trīsstūrīši. Uz trīsstūra apakšējās platās daļas uzliek divus trīs cukurā apviļātos rabarberu gabaliņus, sarullē. Satin visus trīsstūrīšus. Katliņā ielej labi daudz eļļas un uz mazas uguns uzkarsē. Liek iekšā satītos rabarberu – mīklas rullīšus. Vāra, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Kad rabarberu žagariņi atdzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru.

Atstājiet komentāru