2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kartupeļi folijā Santas Vucānes gaumē

Kartupeļi folijā Santas Vucānes gaumē

Sākoties siltākam laikam un saulainām dienām daudzi jau atklājuši grillēšanas sezonu. To atklājusi arī Jēkabpils kultūras pārvaldes projektu koordinatore Santa Vucāne. Viņa sociālajā vietnē facebook.com bija ievietojusi foto no grillēšanas sezonas atklāšanas. Radio1.lv lūdza viņu līdzdalīt savu recepti folijā gatavotiem kartupeļiem uz grila. Lūk, Santas recepte.

Sastāvdaļas:

Kartupeļi
Sviests
Jebkuri zaļumi pēc izvēles (šajā gadījumā lociņi un dilles, jo tās aug uz palodzes)
Jebkuras garšvielas pēc izvēles (šajā gadījumā Himalaju sāls un citronpipari).

Pagatavošana:

Nomazgā kartupeļus, liek vārīt ar visu mizu. Kad kartupeļi izvārījušies, iekurina grilu. Kamēr kartupeļi atdziest, sagatavo folijas gabalus (atkarībā no kartupeļu lieluma), bet foliju labāk likt dubultā, lai kartupeļi nepiedeg.

Kad kartupeļi atdzisuši, tos nomizo. Ņem kartupeli, liek folijai pa vidu, ar nazi iegriež gareniski un kartupelī ieliek pikucīti sviesta un saber zaļumus. Pāri visam uzber garšvielas un “pako ciet”. Ja garšo, kartupelī var likt ne tikai sviestu, bet arī rīvētu sieru vai apceptus gaļas gabaliņus. Vislabāk iepakot kā sainīti (folijai atstāt galiņus uz augšu), lai zinātu kā novietot sainīšus uz grila restēm – tad arī sviests “neiztek” no kartupeļa.

“Sainīšus” liek uz grila (var arī likt uz liesmas), silda min 15 jeb līdz sviests izkusis.

Ja ir jaunie kartupeļi, tos var nemizot un pat iepriekš nevārīt, tikai tad būs jāpacep nedaudz ilgāk. Cept var arī cepeškrāsnī vai oglēs.

Lai labi garšo!

Foto: No privāta arhīva

 

Komentāri (0-2/2)

  • Esssssssss
    02.07.2018 18:34
    Lieldienās šo recepti izmēģināju. Tiešām ņammiigi!
  • Guest
    02.07.2018 18:34
    Jau gribu pamēğināt!!!
    Izklausās vienkārši, sātīgi un ļooooti latviski!

Atstājiet komentāru