2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Kraukšķīgas un sulīgas - kāpostu trubiņas

Kraukšķīgas un sulīgas - kāpostu trubiņas

Kāposta bagātīgās uzturvielas un labās īpašības jau izsenis novērtētas arī pie mums - Latvijā. Tradicionālajā virtuvē kāposts pazīstams jau no 11. gadsimta, un, pateicoties kāpostu daudzveidībai, arvien parādās jaunas receptes kāpostu pagatavošanai. Piedāvājam pagatavot kraukšķīgās un sulīgās kāpostu trubiņas.

Nepieciešams: Kviešu milti – 2 glāzes, saulespuķu eļļa – 0,5 glāzes, ūdens – 0,5 glāzes, kāposts – 1 gab., burkāns – 1 gab., sīpols – 1 gab., sāls, pipari, zaļumi – pēc garšas.

Pagatavošana: Sakapājiet kāpostu, burkānu sarīvējiet, bet sīpolu smalki sagrieziet. Sautējiet dārzeņus zem vāka, līdz tie ir gatavi. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Gataviem dārzeņiem pievienojiet sasmalcinātus zaļumus, nolieciet atdzist. Miltos ielejiet augu eļļu un siltu ūdeni. Pievienojiet sāli un samīciet mīklu. Atstājiet to zem plēves uz 30 minūtēm, bet pēc tam sadaliet 12-15 vienādos gabaliņos. Katru mīklas gabaliņu izrullējiet pēc iespējas plānāku, lai tas būtu teju caurspīdīgs. Vienā malā ielieciet nedaudz pildījumu, aizlociet vienu galējo malu un sarullējiet trubiņu. Sarullētās trubiņas izkārtojiet uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Lai iegūtu izteikti zeltainu brūnu garoziņu, tās var apsmērēt stiprā tējā. Cepiet trubiņas cepeškrāsnī 180 grādu temepratūrā 30-40 minūtes.

Atstājiet komentāru