2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Salātu kārtojums jeb šampinjonu sāļā torte

Salātu kārtojums jeb šampinjonu sāļā torte

Salātu kārtojums ar šampinjoniem un dārzeņiem jeb sāļā torte ir lieliska alternatīva rasolam, ja vēlas bez gaļas var iztikt.

Sastāvdaļas: Marinēti šampinjoni, dilles, lociņi, 3 vārīti kartupeļi, majonēze, 200g vārīti burkāni, 200g šķiņķis, 3 marinēti gurķi.

Pagatavošana: Sagatavo trauku salātiem – tam jābūt tādam, ko viegli apgāzt otrādi. Trauka pamatnē izkārto šampinjonus ar cepurītēm uz leju. Tad tos apsmērē ar majonēzi, kurai uzkaisa sakapātas dilles un lociņus.

Liek nākamo kārtu – sarīvētu šķiņķi vai vārītu vistas gaļu. Virs gaļas uzziež vēl nedaudz majonēzi. Tad virsū uzber sīkos kubiņos sagrieztus kartupeļus, kurus arī apziež ar nelielu majonēzes kārtu.

Virs kartupeļiem kārto kubiņos sagrieztus burkānus. Tiem virsū vēl nedaudz majonēzi. Pēc tam saber kārtu ar sasmalcinātiem marinētajiem gurķīšiem. Tos apziež ar mazliet majonēzi un apkaisa ar vēl nelielu porciju lociņiem un dillēm. Sāļajai salātu tortei ļauj nedaudz ievilkties ledusskapī. Pasniedzot trauku uzmanīgi apgāž otrādi uz liela šķīvja, lai kārtojums neizjuktu.

Avots:tasty.lv

Atstājiet komentāru