2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Cepumu suflē torte ar zemeņu želeju. Bez cepšanas!

Cepumu suflē torte ar zemeņu želeju. Bez cepšanas!

Zemenes ir ne tikai gardas, bet arī vērtīgas ogas. Piedāvājam pagatavot cepumu suflē ar zemeņu želeju. Zemeņu vietā var izmantot arī citas vasaras ogas.

Sastāvdaļas: Pamatnei:120 g šokolādes cepumu, 30 g sviesta. Krēmam: 450 g Filadelfijas siera, 50 g biezpiena, 1 laima sula, 120 g cukura. Želejai: 250 g zemeņu (vai citu ogu), 1 paciņa želatīna, cukurs.

Pagatavošana: Cepumus sadrupina un sajauc ar sasildītu sviestu. Cepumu pamatni izklāj formā, liek ledusskapī. Sieru sajauc ar biezpienu, laima sulu un pūdercukuru. Visu kārtīgi samaisa. Izņem pamatni no ledusskapja. Liek virsū zemenes – ja lielas, pārgriež uz pusēm. Pēc tam liek siera un biezpiena pildījumu. Atkal ievieto ledusskapī. Atlikušās zemenes pārber ar cukuru un pavāra, kamēr izdalās sula. Izberž caur sietiņu. Želatīnu 30 minūtes izmērcē aukstā ūdenī. Sasilda, neļaujot uzvārīties, un tievā strūkliņā ielej ogu biezenī. Samaisa un lej virsū kūkai. Liek ledusskapī uz divām stundām. Pirms pasniegšanas sagriež porcijās. Rotā ar svaigām zemenēm.

Atstājiet komentāru