2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Svētku galda karalis - sulīgs cepetis

Svētku galda karalis - sulīgs cepetis

Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi - sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi-pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Svētku galdā cepetis ir allaž gaidīts. Piedāvājam portāla tasty.lv alū sutināta svētku cepeša ar kraukšķīgu glazūru recepti.

Sastāvdaļas: 2kg cūkgaļas lāpstiņa, 1l alus, 8 gab. smaržīgie pipari, 2 gab.lauru lapas, 2 gab krustnagliņas, sāls pēc garšas, 3 gab.sīpoli. Glazūrai: 100 ml cepeša sula, 60 ml aprikožu džems, 20 ml sinepes.

Pagatavošana: Šķiņķi, garšvielas un alu liek katliņā, uzkarsē, sutina aptuveni 30 minūtes, tad atdzesē. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

Izņem šķiņķi, nogriež tam ādu un liekos taukus. Tad liek veidnē, pievieno nomizotus un biezās ripās sagrieztus sīpolus, pārslaka ar eļļu, pārklāj ar foliju un liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad paaugstina temperatūru līdz 180 grādiem. Sajauc glazūras sastāvdaļas. Pārklāj gaļu ar pusi no glazūras un liek krāsnī uz 20 minūtēm. Tad izņem, pārklāj ar atlikušo glazūru un liek krāsnī uz vēl 20 minūtēm. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigiem dārzeņu salātiem.

Avots: tasty.lv

Atstājiet komentāru